“Si la ciutat creix, els reptes es planifiquen” és l’opinió de Marco Simarro

Sant Cugat voreja els 100.000 habitants i, segons estimacions, hi arribarem d’aquí un parell d’anys. Per tant, la ciutat on vivim, aquella que té l’ànima inserida en el poble que un dia va ser, s’ha fet gran.

Més enllà del debat quantitatiu, aquí l’important és preveure i planificar. Tenim una ciutat que ha crescut exponencialment duplicant la població els darrers vint anys i això ha provocat desajustos pel que fa a necessitats socials, serveis o equipaments. Ara, però, tenim l’oportunitat d’incidir en aquest darrer creixement anticipant-nos i planificant des del debat ciutadà i l’administració. Podem decidir conjuntament com volem que això passi.

La nostra ciutat ha crescut segons un model que n’ha encarit molt la vida i ha convertit l’habitatge en una problemàtica bizantina per a molts. A més, el model ciutat-jardí té unes implicacions mediambientals gens aconsellables pel futur que hem d’entomar. Per això, serà molt important que allà on la ciutat creixi es faci generant habitatge públic fins a percentatges del 50%, com podria ser l’opció de Ca n’Ametller, i, alhora, preveure una raonable compactació urbana per poder racionalitzar recursos, tenir barris eficients energèticament.

I tot això tenint en compte que serà l’administració qui haurà d’incidir decididament en el mercat privat que, malauradament, és qui, per ara, disposa de la majoria del sòl d’aquest municipi. Planificar per garantir els serveis bàsics necessaris, per garantir habitatge a preus assequibles, en definitiva, per garantir una vida digna al nostre poble.

Marco Simarro és alcaldable de la CUP Sant Cugat i tinent d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Aquesta columna apareix primer a totsantcugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑