Augmentem la despesa social

El mandat s’acaba, queden pocs mesos fins a les properes eleccions municipals, i per tant toca fer balanç de la feina feta. Quan vam entrar a govern, ens movien dues motivacions. La primera, l’emergència democràtica d’un relleu al capdavant de la ciutat després de 32 anys de govern i opacitat convergent. I la segona, però no menys important, la necessitat de combatre la desigualtat a la ciutat. I això només es podia fer a través de polítiques socials transformadores i no a través de la simple gestió. Tenim molt clar que la nostra presència al govern és per fer un Sant Cugat per a tothom contribuint a una vida digna per a la seva gent. Sinó és així, perdria tot el sentit.

Per això, i gairebé quatre anys després, el balanç és aquest: En aquest mandat s’ha augmentat la despesa de Drets Socials dels 6,1 milions d’euros el 2019 als més de 9,5 actuals. D’aquesta manera, hem multiplicat les ajudes en relació amb l’habitatge, els ajuts socials o beques menjador així com dignificat àmbits com el d’Igualtat i Feminismes i serveis com el Servei d’Atenció Integral LGBTI.

També hem engegat nous projectes com el punt de mediació al lloguer entre propietaris i llogaters per prevenir possibles pèrdues d’habitatge; s’ha augmentat el nombre de pisos públics per a situacions d’emergència; s’ha iniciat un programa per atendre persones sense llar garantint una solució residencial; s’han creat noves línies d’ajuts per garantir serveis bucodentals i d’oftalmologia a qui ho necessiti; s’ha creat un servei d’acompanyament digital per acompanyar i facilitar les tramitacions a la població; s’ha engegat un servei d’àpats a domicili per a persones amb dependència, entre molts altres projectes.

Marco Simarro, Tinent d’Alcalde de Drets Socials i alcaldable de la CUP Sant Cugat: “El nostre compromís és fer que les polítiques públiques serveixin per garantir les condicions de vida de les nostres veïnes. Per a construir un Sant Cugat per a tothom.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑