“L’atenció a les persones” és l’opinió de Marco Simarro

Una societat que pretengui tirar endavant garantint els drets dels seus membres és una societat que no deixa de banda les desigualtats. Ni tan sols aquelles més invisibilitzades. Les identifica, les entoma i les combat fins a erradicar-les.

Sovint passa que aquelles situacions menys conegudes són ateses en menor mesura. Per això són tan importants aquells serveis d’assistència i de cures en relació amb les persones amb dependència. D’aquí la importància de tenir un Servei d’Atenció Domiciliària en condicions dignes, tant per les treballadores que s’hi dediquen com per les persones que en són usuàries. O la importància d’un Servei de Teleassistència que garanteixi un seguiment acurat i personalitzat en estreta coordinació amb els Serveis Socials qui, a través de les treballadores i educadores socials, fan una gran feina de detecció.

Ambdós recursos són exemples de serveis que atenen nombroses famílies al municipi i que treballen per la cura i atenció d’aquestes. Ara, volem anar més enllà i dins del marc dels serveis de proximitat constituirem una cooperativa de cures i serveis a la llar per dignificar un treball, sovint, precaritzat i feminitzat.

Una proposta per fer sortir de la informalitat el treball domèstic i de cures a Sant Cugat. Una cooperativa de treballadores o de serveis que ofereixi opcions laborals dignes a dones migrants o en situació d’exclusió. Una eina per traçar processos d’apoderament amb les dones que es troben en aquestes situacions i per instaurar una necessària col·laboració publicocomunitària.

Marco Simarro és portaveu de la CUP-PC i tinent d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Aquesta columna apareix primer a totsantcugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑