“Begin the beguine” és l’opinió de Robert Savé

Ara sembla que, ja de manera inequívoca, estem submergits en la crisi econòmica que s’albirava amb la COVID. Això si, agreujat amb els efectes del canvi climàtic, la guerra d’Ucraïna, els desajustos en el mercat global, que encareix productes bàsics per la producció d’aliments i manufacturats, per no disponibilitat de matèries base i/o especulació, per la crisi migratòria, pel despoblament de zones agrícoles i redistribució en la regió metropolitana de Catalunya…, i la llista podria seguir rengles i rengles.

Tanmateix, tot pot resumir-se en què estem en una gran i greu crisi sistèmica. És a dir, el capitalisme està engolint a tot i tots vers un forat amb difícil sortida.

En conseqüència, s’ha normalitzat i, per tant, s’accepta públicament que en aquestes terres hi ha fam, que cada cop hi ha més persones sense sostre, que les beques d’estudis, esport o cultura han d’incrementar-se en valor i ampliar-se en la població per poder acomplir la seva funció social, que la sanitat deguda d’una política equivocada i menys tenidora de les persones és insuficient i/o està en mans del sector privat…

Davant d’això, el govern, els governs, fidels al sistema socioeconòmic, i també solidaris amb les persones, pensen, generen i apliquen tota una bateria de solucions parcials, amb efectes pal·liatius en el millor dels casos.

No volent assumir que la solució és canviar el sistema, i mentrestant, a més de la solidaritat, és clau començar a proposar solucions estructurals. Tan legislatives evitant l’especulació com a norma de relació entre iguals, com plans de formació per tornar a tenir un teixit productiu pels natius i forans, ja que pensar que el sector serveis ens traurà de la crisi, és ser cec o beneficiari de la crisi.

Cal sortir de la roda del hàmster en què ens trobem, no es pot tornar a començar sempre des del mateix punt, és clau canviar el sistema sinó…begin the beguine , és a dir res de res.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑