“Un futur per disputar” és l’opinió de Marco Simarro

Res no està perdut si es lluita. Resignar-se no és una opció front aquest present sembrat d’injustícies i davant d’un futur incert. És cert que la conjuntura deixa molt que desitjar i els ànims generals poden estar, com qui diu, de capa caiguda. Però la dignitat humana no és negociable i les persones tenim dret a viure una vida plena i feliç. Ja van més de dos anys des de l’esclat d’una pandèmia que ens va pillar per sorpresa i de la que encara arrosseguem un gran malestar. I, per si fos poca cosa, entomem un hivern marcat pels elevats preus de les qüestions més bàsiques com són els aliments o els subministraments. En plena ressaca pandèmica afrontem una crisi climàtica, de recursos i energètica. Alguna cosa més? No, gràcies.

Ara bé, lluny de l’ofec que podríem sentir en primera instància, cal que prenguem consciència. Que no ens deixem dur pel pessimisme, que sempre ens queda més a mà, i que agafem l’empenta necessària per dir prou. Prou a patir els de sempre. Prou de repartir les misèries entre qui amb prou feines arriba a final de més. Prou de ser mers espectadors dels guanys obscens de qui s’enriqueix amb el preu de l’energia i els béns de primera necessitat. Prou de prendre’ns el pèl.

El repte és gran, però no cal començar la casa per la teulada. Tot just ara estem a punt d’entrar en un nou cicle municipalista. Les eleccions municipals poden ser un bon punt de partida des d’on construir una proposta política per la vida. Des d’on fer valer aquelles idees que somien amb un futur just, feminista i d’igualtat. Una societat lliure que passa per materialitzar aquestes idees. O, almenys, això pensem nosaltres.

Aquesta setmana la CUP de Sant Cugat vam presentar l’encapçalament d’una llista que aspira a representar el conjunt dels interessos dels qui més pateixen totes aquestes desigualtats. Que aspira a mobilitzar-se amb el conjunt dels moviments socials i les classes populars amb determinació i entusiasme per un futur digne per a tothom. Per necessitat, per ètica i per justícia. Apostar avui per un municipalisme transformador és apostar per un futur que és ara que cal lluitar.

Marco Simarro és portaveu de la CUP-PC i tinent d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑