El Consell de Ciutat tindrà reglament propi per primer cop

El Consell de Ciutat disposarà finalment d’un reglament que en reguli i ordeni el funcionament, per tal d’augmentar-ne la qualitat, i per donar-li l’entitat i el prestigi degut a un dels òrgans de participació de Sant Cugat. La primera passa es va donar dilluns al ple de novembre, on es va aprovar la proposta inicial feta per membres del mateix Consell. Passat un període d’al·legacions, es passarà a la seva aprovació definitiva.

Aquest reglament és continuista respecte al funcionament habitual que ha seguit el Consell de Ciutat, però també afegeix algunes novetats. S’impulsarà una comissió permanent encarregada de la dinamització de l’òrgan, supervisant les tasques que sorgeixin i proposant temàtiques i línies de treball. A més, s’ha formalitzat la creació de comissions de treball durant aquest mandat, i dues han arribat a presentar conclusions com són les de Torre Negra i el Model de Ciutat. Hi ha dos més sobre comerç històric i convivència i barris, que si bé no han presentat conclusions són línies de treball que el Consell de Ciutat té encetades i que pot continuar treballant.

D’altra banda, s’elegiran sis membres del Consell entre els veïns i veïnes de Sant Cugat. Els representants seran un per barri a partir de les persones que estiguin registrades a la base de dades de participació, per tal d’assegurar que sigui gent involucrada amb l’activitat i els objectius de l’espai.

S’ha volgut dotar el Consell de Ciutat, com a òrgan que tracta temes transversals i d’interès per a la ciutadania, d’una continuïtat més enllà del mateix mandat en què es constitueix, fent un traspàs de la feina feta a cada mandat. Això és molt important perquè reforça la idea del consell de ciutat com un òrgan de ciutat.

Es posa fi a l’anomalia històrica que suposava que el Consell de Ciutat seguís sense un reglament propi després de deu anys, i se li dona així l’entitat deguda.

Oriol Sánchez, regidor de Participació i Barris: “El reglament, i això és molt important i s’ha de remarcar, ha sigut creat a partir del debat en el si del mateix Consell de Ciutat, de les entitats que hi han participat, de la societat civil representada, i tot i haver estat redactat entre el maig i el juny del 2022, és fruit de tot un procés de reflexió previ.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑