La ciutadania debat sobre el futur de la Torre Negra a l’Assemblea Ciutadana

La primera Assemblea Ciutadana de Sant Cugat es va estrenar ahir amb una cinquantena de veïns i veïnes de Sant Cugat que li van donar la benvinguda. En total va haver-hi més d’una dotzena d’intervencions que s’havien enviat prèviament, per debatre entorn del futur de la Torre Negra, adquirida a principis d’any per l’ajuntament.

Amb aquesta assemblea s’assoleix una de les principals apostes de l’ajuntament en matèria de participació. Una de les constants des de l’inici de mandat ha estat que la gent de Sant Cugat sigui un agent més actiu del dia a dia i de les decisions que es prenen a Sant Cugat. L’Assemblea Ciutadana, un dels espais més plenaris i oberts de què disposa des d’ara la ciutat, ha de ser un pilar d’aquesta filosofia d’empoderament de la societat santcugatenca.

Sobre el contingut de l’Assemblea, es van abordar qüestions en relació al seu valor històric i patrimonial, així com sobre la importància mediambiental i quina relació ha de tenir amb l’entorn. També s’ha valorat el seu possible ús com a espai per a la ciutadana, amb propostes com ara esdevenir un centre ocupacional o una casa de colònies. A partir d’aquí, la comissió de l’Assemblea Ciutadana recollirà les propostes aprovades al si d’aquest espai, i les traslladarà als òrgans pertinents, a més de fer-ne un seguiment.

Oriol Sánchez, regidor de Joventut i Participació: “Valorem aquesta primera Assemblea Ciutadana com un èxit pel que fa a propostes, qualitat de debat i a participació de la gent. Valorem molt positivament aquesta assemblea, i esperem que sigui la primera de moltes. S’ha demostrat com un nou ens de participació i útil obert a la ciutadania, i que ha generat molt d’interès tant pel tema com pel format, diferent als que s’havien plantejat a la ciutat fins al moment.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑