InfoCUP Tardor 2022: Què hem fet a l’ajuntament?

T’expliquem la feina que hem fet als nostres àmbits durant els últims mesos.

DRETS SOCIALS

  • Guia de Drets Socials: fa arribar a tota la ciutadania el catàleg de serveis de l’àmbit social, ja que és un dret al que totes les persones poden accedir. Hi surten serveis d’àmbits com infància, joventut, diversitat funcional, habitatge, dones, persones migrades, gent gran i persones amb dependència.

  • Cooperativa de cures i serveis a la llar: proposta conjunta amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental per dignificar les feines de cures i vetllar per unes condicions dignes. En estadi inicial, es vol treballar de forma comunitària amb entitats i persones interessades en el projecte.

  • Gent gran: Les darreres setmanes s’ha presentat una sèrie d’accions per millorar la seva qualitat de vida i contribuir a un envelliment més actiu i comunitari, com la Setmana de la Gent Gran o la Guia de Recursos per la Gent Gran, on es recullen tots els serveis de la ciutat adreçats a la tercera edat.

JOVENTUT I PARTICIPACIÓ

  • Consell de Joves: L’òrgan més rellevant de representació dels joves d’entre 12 i 17 anys. Aquest inici de curs s’està treballant l’estat de la coeducació als centres de secundària i la primera edició dels pressupostos participatius joves. 216.000 € que el jovent podrà decidir on invertir.

  • Assemblea Ciutadana: L’espai més gran de participació ciutadana del municipi. En el seu si es discuteixen temes d’especial interès pel municipi. Es tracta d’un espai obert a tota la ciutadania, I en la primera edició el tema és Torre Negra i el seu encaix amb l’entorn.

  • Pressupostos participatius: ja s’han executat la meitat dels projectes de de l’edició 20-21 i aquest darrer trimestre s’han iniciat i/o finalitzen 12 projectes més. Actualment, s’està prioritzant als Consells de Barri les propostes que aniran a votació per l’edició 22-23.

TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ I BON GOVERN

  • Aconseguir el finançament per desplegar la fibra òptica a tots els barris de la ciutat: Internet és una necessitat actual per les persones i un dret del segle XXI, i només es fa possible amb la implantació dels mitjans tècnics adequats.

  • Estudi de la reformulació de la ZBE: Volem aprofitar la tecnologia per millorar la qualitat de l’aire, però també perquè no es penalitzi a la gent treballadora només per l’any de matriculació del seu vehicle. Estudiem la implantació futura de la quota màxima de contaminació per a tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑