“Una opinió respecte del que pot esser governar” és l’opinió de Robert Savé

Governar és més que administrar bé la diversitat política/ideològica d’un país amb vista al be comú. És liderar, prendre decisions, comprometre’s, generar opcions i, molt especialment, actuar. Estem en un moment històric, en el lloc on estem des de la gran escala de país fins a la del municipi, en què governar massa vegades s’entén i interpreta com legislar, com generar lleis, normes, decrets per poder fer o no tal o qual cosa, que no és el mateix que actuar per fer.

Quan es fa el balanç d’un període de govern, massa vegades se’ns expliquen les lleis que s’han plantejat i aprovat, mai el resultat de la seva aplicació. Moltes vegades, masses, perquè no han sigut res més que paper escrit.

També, quan es fa aquesta valoració funcional d’un temps de responsabilitats delegades i compartides, en moltes ocasions s’expliquen com actuacions simples fets d’acció / reacció, que sens dubte milloren la vida de la ciutadania, però no tenen capacitat de canvi a millor.
Ara estem en la fase darrera de mandat municipal, que malauradament sembla que no existeixi, convertint-se en la fase inicial de les properes eleccions, malbaratant així molts mesos de govern.

És moment de mostrar les accions i, si s’és honest, els resultats de les mateixes per veure que funciona i que no, així com les causes i conseqüències del seu funcionament.

Que ha fet l’Ajuntament per dissenyar el pla de creixement de població, quines polítiques d’habitatge social ha generat pel nombre real de persones interessades, quin model de salut ha generat per una població de 100000 persones amb un 44% de població depenent, quina estructura comercial activa, funcional, real ha potenciat, quin model de transport hi haurà, que es pensa de la gestió dels barris, quina educació professional es planteja per generar entramat productiu municipal i més…?

Governar és pensar en els altres, per fer pels altres, amb i més enllà de la pròpia ideologia, i sempre, per un ara i un futur millors, equitatius, justos i lliures. La CUP pot fer-ho, és el que ens fa i ens pot fer operativament diferents.

Robert Savé és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑