«El SAI LGBTI» és l’opinió de Marco Simarro

El Servei d’Atenció Integral (SAI) és un d’aquells recursos imprescindibles en una ciutat. Potser no és dels més coneguts, però en l’exercici de garantir els drets de les persones LGBTI+ cal tenir un servei com aquest en condicions. Des del SAI s’atén de forma oberta a tothom qui s’hi adreci en relació amb qualsevol inquietud d’identitat o gènere. S’hi desenvolupen atencions individualitzades i s’atenen problemàtiques personals derivades d’abusos o agressions. També és un servei que fomenta des de la pedagogia la diversitat sexual i de gènere amb espais com el grup per a famílies de menors trans i les trobades quinzenals per a joves LGBTI+ d’entre 16 i 20 anys.

En un context on les agressions LGBTIfòbiques augmenten motivades per l’odi que promou l’extrema dreta, és més necessari que mai dotar de recursos els serveis públics per garantir la llibertat de ser. Per això i per la convicció que no serem lliures i iguals si no combatem els preceptes reaccionaris i del patriarcat, aquest mandat hem apostat pel SAI dotant-lo de més recursos i per projectes de sensibilització. Caldria recordar que les polítiques LGBTI+ en aquesta ciutat, si no s’havien desenvolupat abans, ha sigut per una clara voluntat política d’obviar-les, de considerar-les tabú.

Per últim, m’agradaria afegir que aquesta reivindicació no pot venir només de l’administració i que, com molts altres avenços socials, cal una xarxa comunitària activa que incentivi i també lideri aquests canvis. Lluny del desitjat, encara amb molta feina al davant per una ciutat diversa i orgullosa!

Marco Simarro és portaveu de la CUP-PC i tinent d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Aquesta columna apareix primer a totsantcugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑