A Sant Cugat es garanteix l’empadronament a tot el veïnat

El padró municipal és un registre administratiu que permet comptabilitzar i situar les persones que viuen habitualment en un municipi. Aquest registre resulta molt valuós per als ajuntaments, per poder saber quanta població viu al municipi i quines són les seves característiques, podent planificar millor els serveis i polítiques públiques. Així doncs, estar empadronat al municipi on un viu és un deure tant de les persones que hi viuen com de l’administració, que ha de vetllar perquè es compleixi.

Tanmateix, la importància del padró va més enllà de fer un recompte de població. També és clau per garantir els drets fonamentals dels mateixos habitants. Estar empadronat a un municipi sovint és un requisit indispensable per accedir a drets i serveis que tothom hauria de tenir coberts, i el fet de quedar-ne fora et pot abocar a l’exclusió.

Alguns grups de gent que es poden veure afectats per aquesta problemàtica són les persones que no han pogut regularitzar la seva situació legal, persones que viuen de lloguer però a qui se’ls hi nega el contracte, o gent que no disposa d’un domicili on viure. Quedar fora del padró a causa d’aquestes impossibilitats impedeix l’accés a drets fonamentals tal com mencionàvem, i a més accentua les desigualtats socials i les problemàtiques esmentades, generant així un cercle viciós.

Per aquest motiu, i partint de la lògica i la voluntat de garantir tots els drets als seus veïns i veïnes, l’ajuntament de Sant Cugat et posa les facilitats perquè tothom que visqui al municipi tingui accés a l’empadronament, encara que no disposi d’un habitatge o de qualsevol mena de documentació que acrediti que hi viu allà. Adreça’t a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) perquè t’informin sobre com fer els tràmits per completar el teu empadronament.

Lourdes Llorente, Tinenta d’alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris: Des de l’ajuntament de Sant Cugat actualment es vol donar el dret a totes les persones al padró sense cap discriminació, i fer que aquest sigui realment un dret universal de les persones que viuen en aquest municipi. Hi ha dos serveis molt implicats, un d’ells és la OAC(Oficina d’Atenció Ciutadana) i l’altre és el padró, que vigilen tots dos pel compliment d’aquest dret.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑