«El canvi de model, requereix si o si, d’un canvi de sistema» és l’opinió de Robert Savé

El passat 11 de juliol, el Consell de Ciutat va presentar públicament les conclusions respecte del Model de Ciutat que els hi havia estat encarregat per l’Ajuntament:

  • És un treball transversal perquè es consideren i valoren tots els temes que fan una ciutat funcional, plural perquè ha estat fet directament per 7 persones a les quals cal afegir les consultades, i coral, perquè tot i que es presenta una proposta unitària, aquesta és fruit de visions i consideracions ben distintes.
  • Es planteja des del coneixement de la gran i greu crisi sistèmica, d’una irreversible realitat climàtica que porta a emergències socials, d’uns importants problemes de sostenibilitat alimentària i de disponibilitat d’aigua i energia.
  • Es considera, que el desencís actual, requereix d’una major i millor educació social, de formació per saber què fer en cada moment i situació junt amb els altres.
  • És una proposta, que té com a objectiu descriure un model de ciutat que tingui ben presents el tractar de construir un municipi que no sigui econòmicament asimètric, socialment discriminador i amb una profunda necessitat de canvi de paradigma.
  • Es plantegen 19 punts, que ara tan sols són temes, o il·lusions, o somnis, o demandes per poder tenir una ciutat funcional, resilient, de tothom el 2075, data aquesta, que no vol mostrar el valor numèric, sinó que és la ciutat que hi haurà d’aquí a unes 12 legislatures, el que implica, el que vol forçar a un pacte polític per desenvolupar una estratègia a llarg termini, plantejant les opcions tàctiques que calgui a nivell de cada legislatura, però sempre pensant en aquesta nova realitat que tenim, que estem cridats a fer entre totes i tots, pels que vindran en el temps i l’espai.

Com a CUP, penso que tenim molt a  dir i moltíssim a fer, ja que el canvi de model, requereix si o si, d’un canvi de sistema, i el temps i la vida van molt ràpids.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑