«Els fets parlen, amiga» és l’opinió de Núria Gibert

Junts ha presentat una moció sobre el 28 de juny. La moció no anava massa més enllà de que el Ple respectés els Drets LGBTI i posés la bandera irisada un mes sencer. Evidentment l’hem esmenada explicant tota la (moltíssima) feina feta. Perquè és important que se sàpiga el silenci viscut en aquesta ciutat. Perquè la història i el context expliquen el present.

Quanta gent que passaven per situacions difícils no es van poder atendre al SAI amb aquelles irrisòries 4 hores al mes? Ho hem fet també perquè devem respecte a totes aquelles persones d’aquesta ciutat que s’han sentit obviades i invisibilitzades i també per a poder-los dir alt i clar que en som conscients i que no passarà mai més.

La portaveu de Junts va tenir l’infortuni de dir-me “Tot ha començat amb tu, no?”. No, amb mi no, amb centenars de feministes, activistes i també grups polítics com el meu des de l’oposició i ara a Govern. Amb qui no va començar segur és ni amb CIU ni amb Junts que van negar-se a qualsevol acció de suport o  sensibilització LGBTIQ. No, amb mi no senyora, ubiqui’s que la vergonya la fa ser inoportuna. Tot funciona malgrat vostès i el seu llegat. I potser sembla que el paper ho aguanta tot, però els asseguro que rentar-se les mans de les responsabilitats que van tenir en una no-acció deliberada i ideològica en la defensa dels drets LGBTI és una cosa que no faran a costa nostra.

Si volen blanquejar la seva herència, ja poden usar molt de sabó perquè  nosaltres seguirem explicant la veritat. Cadascú sabrà què en fa de la veritat; amagar-la, rentar-la, dissimular-la o assumir-la i explicar-la. En tot cas, tinc una notícia: els fets parlen, amiga.

Núria Gibert és portaveu de la CUP-PC i tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Aquesta columna apareix primer a TOT Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑