«Ca n’Ametller comença a prendre forma» és l’opinió de Lourdes Llorente

Aquesta setmana, l’Ajuntament presentava el retorn de la primera part del procés participatiu per definir el desenvolupament del futur barri de Ca n’Ametller. Aquesta és l’última pastilla de terreny edificable de la ciutat i, per tant, l’última oportunitat per canviar la manera de fer que s’ha seguit a Sant Cugat durant massa anys i virar cap a una ciutat més humana i accessible per a tothom.Ha estat un procés profitós, durant el qual els santcugatencs han fet més de 250 propostes diferents, prova de l’interès que aquest projecte desperta entre el veïnat de la ciutat.

Una de les principals preocupacions és la necessitat d’habitatge protegit. Desgraciadament, a ningú li és aliena l’emergència habitacional que viu la ciutat des de fa temps, amb lloguers cada cop més impossibles que fan que joves i famílies que han viscut tota la vida a Sant Cugat hagin de marxar, desmembrant així el teixit social de la ciutat. Hi ha diverses eines al nostre abast, especialment si totes les administracions posessin de la seva part, però la més important que tenim com a Ajuntament és la construcció d’habitatge protegit, i per això es preveu que com a mínim el 50% dels pisos que es construeixin a Ca n’Ametller siguin de lloguer assequible.

També és innegable com la mobilitat s’està convertint en un dels grans debats de la ciutat. Ho veiem cada cop més, i aquest procés participatiu no és cap excepció. Abans parlava sobre l’emergència habitacional, però tampoc podem descuidar l’emergència climàtica. Si volem una ciutat neta i sana per a la gent que hi viu, hem de caminar, mai millor dit, cap a un model de mobilitat basat en els desplaçaments a peu i en bicicleta, reforçat amb una bona xarxa de transport públic.

Anant ja per les conclusions, a l’inici de la columna parlava sobre l’oportunitat que representa Ca n’Ametller per apostar per un nou model de ciutat, abandonant la ciutat dormitori amb barris exclusivament residencials, per fer créixer un barri amb vida pròpia i teixit social. I això s’aconsegueix amb serveis i equipaments de proximitat, i que no hagis d’agafar el cotxe per qualsevol cosa que necessitis.

Queda clar que estem encara a les beceroles, però la ciutat poc a poc comença a canviar, i això és una peça més construir aquest Sant Cugat per a tothom.

LOURDES LLORENTE (CUP) és tinenta d’alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑