«Impuls a la vida de barri» és l’opinió de Marco Simarro

El barri és aquell espai urbà que identifiquem com l’indret on s’ubica casa nostra. On s’hi troba el confort d’una llar, on s’hi creuen cares conegudes, on s’hi agermanen amistats, on s’hi fa la compra i on s’hi gesten iniciatives de proximitat, veïnals, solidàries o de suport mutu. Lògicament, el barri, la vida de barri, també és el que cadascú practica tal com pot, vol i desitja.

Tenint en compte que a Sant Cugat tenim barris amb fisonomies, necessitats i vides molt diverses, la vida de barri té una expressió diferent depenent d’on ens trobem. Tanmateix, independentment de com sigui cadascun d’ells, podem pensar que hi ha elements que contribueixen a cohesionar els barris, a fer-los vertaders espais comunitaris.

Les entitats, associacions veïnals, equipaments, comerços, l’ús de places i carrers. Tots aquests elements o agents contribueixen a teixir un sentiment de pertinença i a generar llaços de solidaritat. És en aquest context, i tenint en compte els darrers dos anys on les relacions socials i de barri s’han vist força trencades o interrompudes, que plantegem un pla d’impuls als barris.

Un pla que té per objectiu revitalitzar la vida de barri i comunitària. A través dels sis Consells de Barri que tenim a la ciutat, posem a l’abast nous canals de comunicació per a cadascun d’ells i generem una nova imatge. Aquestes eines han de potenciar el grau d’informació sobre el barri que arriba als veïns i, alhora, generar un sentiment de pertinença o identificació amb el barri. A més a més, incorporarem un nou servei d’acció comunitària als barris. Un servei que constarà d’un equip de tècnics de barri per desplegar diferents funcions, entre les quals, potenciar el teixit social, facilitar totes aquelles iniciatives que puguin sorgir i mantenir una estreta coordinació entre veïnat, barri i consistori.

En definitiva, creiem que la cohesió social és una eina per construir una societat més solidària i implicada i, alhora, pensem que cal posar a l’abast de la població tots els instruments possibles per garantir la participació de la ciutadania en els formats i formes que calgui.

MARCO SIMARRO és regidor (CUP-PC) de Participació, Barris i Joventut

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑