8 de març: Sant Cugat, ciutat feminista

Encarem un nou 8 de març, i un altre any sortim al carrer per una societat més justa i feminista. El camí a recórrer segueix sent llarg, però també és cert que els últims anys hi ha hagut avenços importants des de diferents àmbits de la nostra societat. Com a CUP Sant Cugat també hem aportat el nostre granet de sorra a l’ajuntament, impulsant polítiques feministes des del municipalisme a través de la tinència d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, amb la nostra portaveu Núria Gibert al capdavant.

Aquest és un recull d’algunes de les polítiques més destacades que hem impulsat durant aquests anys de mandat, durant el qual he treballat per impulsar una ciutat més feminista, i per tant un Sant Cugat per a tothom:

  • Elaboració del Pla d’igualtat, feminismes i LGTBI 2021-2025
  • Augment del personal al Servei d’Informació i Atenció a les dones: més de 140 accions repartides en 10 eixos diferents com la prevenció de violències masclistes, la igualtat laboral, l’educació o la sensibilització, entenent que el feminisme és quelcom transversal a la societat i que afecta a tots els seus àmbits. 
  • Protocol contra les violències sexuals en espais de festa: volem que aquests espais passin de concentrar una part important de les agressions sexuals a ser espais de llibertat i seguretat per a tothom, atorgant recursos i formació a entitats i personal de l’administració perquè tinguin les eines necessàries.
  • Diagnosi coeducativa a les escoles i creació de la taula coeducativa amb professorat, famílies i Ajuntament: entenem l’escola i l’educació com a pilars bàsics d’aquesta nova societat que estem construint, i volem treballar amb tots els actors implicats.
  • Formació i acompanyament en pressupostos amb perspectiva de gènere a ciutadania, ocupació, cultura i participació: si el feminisme és quelcom transversal a la nostra societat, també ho ha de ser a la feina que duu a terme l’ajuntament, sigui l’àrea que sigui.
  • Campanya de nadal: joguines lliures de sexisme. Eduquem en el feminisme perquè els més petits creixin entenent que no hi han jocs de nens i jocs de nenes.
  • Acompanyament a les entitats de la ciutat: afortunadament Sant Cugat compta amb moltes entitats i col·lectius que tenen el feminisme entre els seus valors. L’ajuntament ha de vetllar per anar de la mà d’aquestes i ajudar-les amb les seves necessitats partint de la premisa d’assolir el bé comú.
  • Marxes exploratòries i incorporació de la perspectiva de gènera a projectes d’urbanisme: és un projecte en estat inicial però que s’està treballant perquè sigui realitat tant aviat com sigui possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑