«Les cases dels mestres» és l’opinió de Marco Simarro

Som a uns quants mesos de veure fet realitat el primer projecte d’habitatge cooperatiu a la ciutat en forma de masoveria urbana. És el cas de les casetes dels mestres de la Floresta, uns habitatges en desús des de feia molts anys que van reaparèixer a l’agenda política local quan van ser okupades el juny del 2014.

Llavors, fa 7 anys, el col·lectiu ‘6 claus’ (ara Clau Mestra) amb el suport d’entitats com la PAH i altres agents com la CUP, Arran o l’Assemblea La Floresta Indignada Actua, va reivindicar a través d’una okupació la necessitat d’obrir altres vies d’accés a l’habitatge més enllà del lloguer o la compra. A ningú se li escapa que el problema de l’habitatge ve de lluny a Sant Cugat i que cal cercar tots els mitjans i alternatives possibles per poder-hi accedir i fer d’aquest un dret. És en aquest context en el que se situava la reivindicació que va portar l’Ajuntament a signar un acord de col·laboració amb la cooperativa Sostre Cívic, qui s’encarregaria de l’execució del projecte.

Han hagut de passar uns quants anys, més dels desitjables, però ja podem dir que aquest projecte d’habitatge cooperatiu a la Floresta és molt a prop d’esdevenir una realitat. Hi haurà un total d’11 habitatges gràcies a la rehabilitació de les casetes dels mestres i un espai d’ús comunitari. Aquesta és, de fet, una lògica que arrelarà d’allò més bé en un barri com el de la Floresta. Un indret on el veïnat està acostumat a fer xarxa, construir alternatives i generar dinàmiques de suport mutu que fan d’aquest barri una autèntica comunitat cohesionada.

Així mateix, aquest projecte d’habitatge cooperatiu no ha de ser l’excepció i ha d’obrir la porta a noves fórmules a la ciutat. Estem lluny encara de revertir la problemàtica de l’habitatge a Sant Cugat, que resulta ser un vehicle empobridor per a molta gent, però és sumant nous exemples i noves alternatives com obrirem camí i com avançarem vers una ciutat més justa i per a tothom.

MARCO SIMARRO (CUP-PC) és regidor de Joventut i Participació i Barris

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑