El 25 de novembre, lliures i segures

Enguany celebrem un nou 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista. Un altre any en què hem de lamentar les recents notícies de feminicidis i d’agressions masclistes, que ens demostren que dies com aquests i les reivindicacions que l’acompanyen segueixen a l’ordre del dia.

Tanmateix també volem aprofitar per remarcar tota la feina feta durant tants anys que ha ajudat que avui dia Sant Cugat sigui avui més feminista. Són moltes les dones que durant molts anys han lluitat pels seus drets en diferents àmbits i sectors de la societat.

I entre tots aquests, trobem també l’administració. Després de dos anys de govern amb la portaveu de la CUP-PC Núria Gibert al capdavant de la tinència d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, hi ha hagut un canvi de rumb a l’ajuntament, incorporant el feminisme i la perspectiva de gènere com valors que fins fa res quedaven arraconats a la institució.

Una visió que es concreta en diferents actuacions que s’han dut a terme, com per exemple el Pla d’Igualtat aprovat al passat ple de novembre, el protocol de violències sexuals en espais d’oci o les marxes exploratòries per construir una ciutat feminista. Així mateix, aquest any s’ha organitzat per primer cop des de l’ajuntament les jornades “Les violències sexuals. Una mirada multidisciplinar.”
Tanmateix, queda molta feina per fer i són molts els reptes que hem d’afrontar si volem una societat plenament feminista. I aquesta lluita no la pot lliurar només l’administració, sinó que necessitem la col·laboració de totes.

Per això animem les dones de Sant Cugat a participar de les mobilitzacions i activitats convocades en el marc del 25 de novembre. Tant aquelles organitzades des de l’ajuntament com aquelles impulsades per col·lectius feministes de la ciutat com Hora Bruixa. Perquè

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑