Sant Cugat té un nou Pla d’Igualtat


El passat 15 de novembre, el ple municipal va aprovar el nou Pla d’Igualtat i LGTBI presentat per Núria Gibert, portaveu de la CUP-PC i tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància. Un pla que treballa sobre 10 eixos com la prevenció de violències masclistes, la igualtat laboral, l’educació o la sensibilització, entenent que el feminisme és quelcom transversal a la societat i que afecta a tots els seus àmbits. En total son més de 140 accions recollides en aquest pla que vol ser la principal eina per aconseguir la igualtat de gènere a Sant Cugat.

Si bé l’anterior pla encara era vigent i no havia caducat, la decisió d’elaborar-ne un de nou parteix de l’anàlisi que aquest no estava a l’altura de les necessitats de Sant Cugat, prenent doncs la decisió d’elaborar un nou pla.

Una decisió que es suma a d’altres que s’han dut a terme després de l’entrada del nou govern municipal durant els dos últims anys, en què hi ha hagut un canvi de rumb a l’ajuntament, incorporant el feminisme i la perspectiva de gènere com valors que fins fa res quedaven arraconats a la institució.

Núria Gibert: “Nosaltres, que tenim entre les nostres prioritats la implementació de la perspectiva de gènere d’una manera efectiva i irreversible hi hem treballat de valent i el més important no ho hem fet sols. I és per aquest motiu que hem avançat l’aprovació d’aquest Pla d’igualtat, sense esperar que caduqués l’anterior, perquè creiem que la Ciutat, es mereix un pla a l’alçada i l’anterior no ho era.”

Finalment, volem aprofitar per convidar a totes les dones de Sant Cugat a participar del pròxim 25 de novembre, dia contra la violència masclista. Tant de les activitats organitzades per l’ajuntament com de les convocatòries de col·lectius feministes de la ciutat com Hora bruixa, que convoca el mateix dia 25 a les 19:30 a la plaça de Lluís Millet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑