«El 25 de novembre, seguim avançant» és l’opinió de Lourdes Llorente 

S’apropa el 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista. I si llegeixes les últimes notícies sobre agressions sexuals, feminicidis i tantes altres violències, el sentiment més natural segurament sigui la ràbia per viure en una societat on la violència contra les dones segueix vigent.

Però també tenim motius per l’optimisme i pensar que estem avançant. Com ara la feina que s’està fent des del govern a través d’Igualtat amb la Núria Gibert, que dilluns presentarà al ple el nou Pla d’Igualtat i que la setmana passada va presentar el programa d’actes d’aquest 25 de novembre – el doble que l’any passat-.

Qui ho hagués dit fa uns anys, que un dia la perspectiva de gènere i la necessitat d’entendre el feminisme com un valor indispensable fossin cada cop més importants a l’ajuntament de Sant Cugat? No és cap casualitat. Recordo quan no fa tant de temps el feminisme estava menys present en la societat que avui dia, i els atacs i menyspreus masclistes que rebíem la CUP, especialment les dones, per voler construir un país lliure de desigualtats.

Ara, però, recollim els fruits de molts anys de feina en clau feminista, i per això és possible veure una tinenta d’alcaldia de la CUP al capdavant de l’àmbit d’Igualtat treballant per aconseguir un Sant Cugat per a tothom, però també per a les dones.

És normal que a vegades ens entri la desil·lusió i que el curt termini, però són aquestes coses les que demostren que seguim endavant i que les dones responem cada cop més davant no només les agressions, sinó també davant el masclisme que vivim al dia a dia.

LOURDES LLORENTE ÉS TINENTA D’ALCALDIA DE LA CUP DE TRANSPARÈNCIA, BON GOVERN I MUNICIPALITZACIONS

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑