«Barrant el pas perquè la vida guanyi» és l’opinió de Núria Gibert

El pròxim 25-N commemorarem el dia contra les violències masclistes. A Sant Cugat també, i per segon any consecutiu tindrem actes tot el novembre fins a mitjans de desembre. Enguany doblem el nombre d’activitats i s’incorporen noves entitats i col·lectius que volen també aportar la seva mirada i el seu gra de sorra en aquest dia. La veritat és que és bestialment idoni; “la violència masclista no només és present sinó que a més que un terç dels joves creu la violència masclista és un “invent ideològic”(Barometre Jovenes y genero 21). Segurament és natural, pur reaccionisme a l’auge del feminisme a la seva força i a la seva raó compartida. En conseqüència o més ben dit, com a reacció als seus privilegis; negacionisme i masclisme.

L’altre dia parlava amb una dona experimentada i em deia que no avançàvem. Em vaig quedar pensativa. És cert que costa fer un balanç positiu amb el reguer de feminicidis i notícies sobre abusos, agressions i altres violències. És cert que el fet que hi hagi qui menysprei les reivindicacions feministes sense complexos genera la idea que els cavernícoles estan empoderats. Però després, penso que aquests cavernícoles ja hi eren, aquestes violències també. De les violències no ens n’assabentàvem i els cavernícoles no els feia falta sortir de la cova mediàtica perquè ja tenien una hegemonia social.

Per tant, alguna cosa hem avançat. Les persones conscienciades, enfadades, rotundes conjurades i inflexibles amb la violència som moltes més. I estem molt més organitzades per a fer sensibilització, detecció, acompanyament, denúncia. A Sant Cugat, ens hem conjurat en aquesta lluita, i això, sí que no és com era.

Núria Gibert és portaveu de la CUP-PC i tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Aquesta columna apareix primer a TOT Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑