«No calen arguments, es tenen tots. Calen accions» és l’opinió de Robert Savé


Aquests dies tornen a escoltar-se les mateixes veus de sempre. Amb la frase “és bo pel país” volen destruir una mica més el delta del Llobregat.


Aquestes persones argumenten que l’ampliació de l’aeroport de Barcelona es la via vers el progrés del país, i no menteixen. Perquè des de sempre “el país” han sigut ells, i el seu progrés, la seva riquesa. La resta, tenim el reeixit paper de generar-los-hi plusvàlues del treball i tenir cura del territori.


Des dels anys 70, l’Ajuntament del Prat del Llobregat, junt amb les universitats, institucions ornitològiques i naturalistes, ICEA, ICHN, el PSAN, el Col·lectiu la Ricarda i la Mano Negra, etc. varen fer una campanya continuada d’enfrontament vers la destrucció del delta del Llobregat, basant-se en coneixements científics, normes internacionals de conservació de zones humides acceptades i ideologia política, per tal d’aturar el desgavell.
En part es va aconseguir, disposant-se ara d’uns magnífics aiguamolls en plena regió metropolitana de BCN i d’una zona agrícola de proximitat.


Ara, encara en pandèmia i sota els efectes del canvi climàtic, els autoanomenats actors econòmics no volen recordar els informes que hi ha al respecte i pressionen al Govern des de fora del Parlament, amb una clara actuació sectària, antidemocràtica i simplement especulativa en bé de pocs.


No cal argumentar, ni generar taules, ni comissions. Ni produir més estudis i informes, com diu Joan Manel Serrat a la cançó Pare, cal valorar la darrera estrofa “estan matant la terra, deixem de plorar, ens han declarat la guerra”.
Cal actuar, la terra i la vida és de totes i tots i que ho entenguin té moltíssim més valor, que preu.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑