Un Sant Cugat per a tothom

Com bé sabreu, són temps complicats. Crisi sanitària, econòmica, política… Que no fan més que empitjorar les condicions de vida de les treballadores. I a Sant Cugat, això és tradueix en bona part  en la dificultat per accedir a una vivenda digna a través d’un preu just. Els elevats preus del lloguer o la hipoteca fan inviable per a molta gent seguir vivint a Sant Cugat, de manera que els desnonaments i la gent que ha d’abandonar la ciutat estan desgraciadament a l’ordre del dia.

I és que les dades parlen per si soles

·        El preu mitjà de l’habitatge de lloguer a Sant Cugat és de 1.134,23€ al mes

·        De mitjana, una llar de Sant Cugat amb uns ingressos de 35.000€ anuals ha de destinar un 38,9€ del seus ingressos a pagar el lloguer.

·        A Sant Cugat, només un 1,79% del parc d’habitatges és de protecció oficial, i molt poc sòl públic per a construir de nou.

Així doncs, i vista la situació, tu què faries?

A la CUP ho tenim molt clar. Cal fer una aposta decidida per a l’habitatge públic per garantir un dret tant fonamental com és el de la vivenda, que avui s’ha convertit més en un gran negoci, i evitar que ningú hagi de marxar de la ciutat o es quedi al carrer.

I en això estem treballant, promocionant més construcció d’habitatge públic a la ciutat perquè hi creiem fermament, sense peròs de cap mena. Com a eina de cohesió social des de la diversitat, i per demostrar que hi ha alternatives al model de ciutat tradicional marcat històricament a Sant Cugat, basat en créixer de manera desmesurada. El nostre és un model més sostenible, aprofitant espais abandonats des de fa anys perquè tinguin una nova vida acollint nous projectes d’habitatge públic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑