“Que el llegir no ens faci perdre l’escriure” és l’opinió de Robert Savé

Estem en uns moments complexes. Si més no, ho son per un simpatitzant, que te una certa preocupació per com estem i què fem, segurament per manca d’informació i capacitat analítica.

Es té representació en las Cortes Españolas, s’és membre de la Mesa del Parlament Català, s’està en la negociació del nou Govern de Catalunya… però som una força complexa, anticapitalista i municipalista. És a dir, una força que des de l’estructura més basal de la nostra societat planteja un canvi social igual i just per tothom.

Fa recança pensar que tots aquests esforços emprats en supraestructures no permetin concentrar força en la quotidianitat.

Entenc que cal estratègia a nivell de país/estat per dissenyar actuacions en front del canvi climàtic, la crisi econòmica, la pandèmia i el seu pla de vacunació, l’educació, la formació, la sanitat, l’habitatge, l’energia, però cal no oblidar la tàctica, el que fa que tot funcioni en el dia a dia i en la diversitat de situacions i persones.

A nivell municipal es forma part del Govern de Sant Cugat i s’està incidint en polítiques socials d’una manera destacada, però potser cal més, cal passar dels plans a les accions.

Un exemple clar es el Pla d‘Acció d’Emergència Climàtica en el que per assolir l’objectiu previst de reduir les emissions de cada habitant en un 55% en l’any 2030, hi ha pensades 63 accions per ésser realitzades fins el 2024- És a dir, cal posar-les a punt, aplicar-les, valorar-les, corregir-les, validar-les i fer-les totalment funcionals.

En aquests punts és on tinc la sensació de que no s’avança, bé per purisme, bé pel frec entre sectors implicats, bé per bona fé, bé per manca de recursos humans i materials… i es aquí on penso que el municipalisme és clau, perquè el fan persones, més enllà de partits i associacions, és un moviment lliure, horitzontal, transversal, al que cal animar per fer-lo efectiu.

Només si les persones el fem, el Pla serà… és important llegir, però cal que no ens faci perdre l’escriure.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑