La CUP celebra la 1a Assemblea Nacional Ecologista (ANEco)

La CUP va celebrar el passat 28 de novembre la 1a Assemblea Nacional Ecologista (ANEco) de forma telemàtica. L’assemblea tenia com a objectiu articular l’estratègia de les polítiques que lluiten per la transició ecosocial, així com concretar i desplegar un pla d’acció i formació ecologista dins de l’organització.

Després que un gruix important de la militància de la CUP reivindiqués la necessitat d’establir els eixos clau per la lluita anticapitalista des d’una vessant ecologista i de defensa del territori, la formació ha fet un pas endavant i ha creat l’Assemblea Nacional Ecologista (ANEco). “Són moltes les excepcionalitats derivades de la triple crisi econòmica, humanitària i ecològica d’aquest capitalisme senil. I tot i així, entenem que no podem obviar la responsabilitat que tenim de seguir articulant una resposta política per combatre el col·lapse socioecològic al qual ens veiem abocades”, va assegurar la diputada Natàlia Sánchez.

Pensar, proposar, debatre i actuar. Sobre aquests quatre puntals es va bastir aquesta primera ANEco, amb la complexitat de la crisi sanitària com a context i les necessitats tecnològiques que aquesta requereix. El grup ha encetat així un procés telemàtic d’aprenentatge, reflexió i construcció de pensament ecologista per definir nous horitzons en un planeta on poder viure. 

En aquesta primera ANEco vam proposar tres objectius centrals. El primer, definir els trets ideològics que defineixen l’ecologisme, anticapitalista i feminista de la Candidatura d’Unitat Popular. El segon, definir el posicionament ecologista dins de les diferents temàtiques abordades en la nostra praxis política. I el tercer, desplegar un pla d’acció i formació ecologista que sigui capaç de socialitzar i estendre l’ecologisme dins del si de l’organització.

En definitiva, iniciem un procés propositiu i inèdit dins de l’Esquerra Independentista que fruit del treball col·lectiu sigui capaç de definir un programa de transició ecosocial per avançar cap a una revolució ecològica dels Països Catalans en la dècada vinent. Un programa que garanteixi la plena sobirania del poble català, però també un país en equilibri ecològic amb l’entorn natural.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑