Més de 300 persones reivindiquen reconvertir l’actual Camp de Golf en un Parc Interurbà entre Rubí i Sant Cugat

El passat 13 de desembre més de 300 persones ens vam aplegar a les instal·lacions de l’antic golf de Can Sant Joan per a fer una jornada reivindicativa per demanar que les 81ha que ocupa passin a ser un parc interurbà entre Rubí i Sant Cugat.

Més d’un centenar de persones van sortir, el passat diumenge 13 de desembre, des de la Plaça d’Octavià de Sant Cugat, per a fer una caminada reivindicativa fins a l’antic Camp de Golf de Can Sant Joan, sota la crida de la “Plataforma Reconvertim el Camp de Golf”. Més de 300 persones, des d’altres punts d’inici com Rubí o Sant Quirze, ens vam trobar al Camp de Golf per a fer una jornada lúdica-reivindicativa a les pròpies instal·lacions a reconvertir. 

Una reivindicació que demana, no només la reversió de la intenció de l’INCASOL de portar-hi de nou el projecte d’un camp de golf en aquests terrenys públics, sinó que aquests terrenys passin a ser d’ús i concurrència pública i passin a ser un gran espai interurbà per a l’ús i gaudi dels veïns i veïnes de Sant Cugat i Rubí així com la defensa dels valors ambientals i paisatgístics de l’espai.

Apart de la pròpia excursió, en els terrenys a reconvertir s’hi van fer activitats de recollida de brossa, identificació de biodiversitat, tallers infantils, així com un vermut musicat amb els rubinencs “Muddy Wine” i va aplegar les més de 300 persones a la zona per on passa el torrent dels Alous. La gran esplanada del camp de golf i el sentit comú va fer que, tot i en temps de pandèmia, no va haver-hi grans concentracions de gent en cap moment.
Ja són més de 1500 persones a títol individual i 57 entitats, principalment de Sant Cugat i Rubí, que s’han unit al manifest de suport que ha engegat la plataforma. Un manifest que demana a totes les administracions, especialment l’INCASOL, amb la responsabilitat del conseller Damià Calvet i del Departament de Territori i “Sostenibilitat”  de la Generalitat de Catalunya, es comprometin i treballin per tal de recuperar les 81 ha i reconvertir l’actual Camp de Golf en un Parc Interurbà entre Rubí i Sant Cugat, obert al lleure sostenible d’aquests municipis i per a la recuperació de la biodiversitat. Si encara no ho has fet, pots fer-ho aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑