“Beques al material escolar” és l’opinió de Núria Gibert

El passat 4 de novembre l’Ajuntament de Sant Cugat va obrir una línia de beques al material escolar. Aquesta línia de beques és inèdita especialment per tres motius. En primer lloc per la quantitat de 265.000 euros. Mai abans s’havien dedicat tants recursos a aquest concepte i això obeeix al compromís que des de la Tinença d’Alcaldia de Drets Socials que ostento hem contret amb la Infància i els seus drets, però també i evidentment per les prioritats fixades per aquest govern, els membres del qual ens vam conjurar per a prioritzar les persones per davant de qualsevol altra cosa.

El segon motiu que fa aquesta convocatòria innovadora és el treball transversal entre àmbits. Potser els veïns de la ciutat ho desconeixen, però aquest treball transversal a voltes no és tan evident, el treball entre Educació, Serveis Socials i Tecnologia no només ha fet a aquesta convocatòria més accessible, sinó que ha aconseguit integrar totes les mirades necessàries.

I finalment pel tipus de convocatòria, universal, accessible a tothom, un pas més en aquest camí que ens vam marcar de passar de l’assistència a l’apoderament, de l’ajut al dret. I perquè és indubtable que el dret a l’escolaritat és un dret fonamental dels nens i adolescents, a més de dir-ho cal posar-hi polítiques que ho garanteixin. En aquests moments tan difícils cal blindar que el fet més essencial no quedi en l’oblit, que cap nen ni adolescent cap quedi enrere.

NÚRIA GIBERT és la portaveu de la CUP Sant Cugat i Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Aquesta columna apareix primer a TOTSantCugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑