Destinem 265.000€ a beques de suport a l’escolarització dels infants de Sant Cugat

S’engega a Sant Cugat una convocatòria de beques al material escolar inèdita, per tal de garantir de manera completa el dret d’escolarització de tots els infants de la ciutat.

Es destinaran 265.000€ a la convocatòria, el que representarà entre 50 i 150€ per a cobrir despeses vinculades a llibres de text, material, equips informàtics i llicències digitals, per aproximadament 2.700 alumnes nascuts entre 2005 i 2017 amb necessitat de suport socioeconòmic.

Es tracta d’una iniciativa iniciada abans de la pandèmia de la covid19 que, donada la crisi social i econòmica derivada de la situació sanitària ha esdevingut prioritària per garantir la igualtat d’oportunitats dels infants de Sant Cugat.

També és innovador el tipus de convocatòria, universal i accessible a tothom. “Un pas més en aquest camí que ens vam marcar de passar de l’assistència a l’apoderament, de l’ajut al dret”, explica Núria Gibert, tinenta d’alcadia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància “Perquè és indubtable que el dret a l’escolaritat és un dret fonamental dels nens i adolescents. Així que a més de dir-ho cal posar-hi polítiques que ho garanteixin. En aquests moments tan difícils cal blindar que el fet més essencial no quedi en l’oblit, que cap nen ni adolescent quedi enrere”, remarca Gibert.

Es tracta d’un projecte de ciutat, treballat de manera transversal des de les regidories de Drets Socials, Educació i Tecnologia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑