“L’aleteig de les papallones” és l’opinió de Robert Savé

En l’efecte papallona, en un món partit en dos part iguals, l’aleteig una d’elles, en una part de les dues parts del món, pot provocar en aquest un huracà, mentre en l’altre absolutament res.

Aquest període de la covid19 ens mostra aquest efecte, amb llocs on la pandèmia genera grans i greus canvis i destrosses socials, mentre que en altres és molt poc perceptible.

Anys enrere això passava en el tercer món, el quart món… Sempre llunyans, amagats i/o ignorats, ara estan a la vora, són propers, som o podem ser nosaltres.

La covid19 i el canvi climàtic són les ales d’aquesta papallona, que promou grans turbulències però que no genera les mateixes conseqüències arreu i a tothom.

No podem evitar les pandèmies i les alteracions ambientals, a la fi son conseqüència del nostre desfermat metabolisme social i, per tant, nosaltres en som causa i solució.

És important canviar la nostra percepció del món i l’actitud vers la natura. No ens son aliens, en som part.

Amb aquest canvi, començarem a resoldre problemes actuals i futurs, tenint molt present que a part de l’esforç que això representa, n’hi ha un d’afegit, que és cabdal: el de la solidaritat, ja que les turbulències de l’aleteig han promogut encara més desigualtat econòmica, de gènere, de pensament… i, en conseqüència, no tan sols cal ésser econòmicament solidaris, cal compromís per frenar retrocessos democràtics tot generant espais d’igualtat, llibertat i justícia.

Les papallones són per volar lliures i fer-nos feliços amb la seva presència, tractem d’evitar o minorar l’efecte del seu moviment en el vol.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑