“Consultoris de campanya” és l’opinió de Marco Simarro

He de reconèixer que la Floresta no deixa de sorprendre’m, i cap a bé! Recentment, el veïnat d’aquest barri, juntament amb el de les Planes, s’ha organitzat per muntar uns consultoris de campanya autogestionats. Amb aquesta acció, els veïns i veïnes d’aquests dos barris volen visibilitzar les conseqüències del tancament d’aquests consultoris i posar en valor la necessitat d’una sanitat pública de qualitat i de proximitat.

Si una cosa m’ha ensenyat la gent de la Floresta des que sóc president del consell de barri és que amb objectius clars, organització, col·laboració i suport mutu es poden aconseguir moltes coses. Sense anar més lluny, així ho demostra la Xarxa de Suport de la Floresta i les Planes que es va activar durant el confinament per atendre les necessitats vitals de les persones més vulnerables. Experiències d’autoorganització en aquest barri n’hi ha constantment i sembla que no tinguin límit. Un altre exemple molt recent és la Floresta Contra Fronteres, col·lectiu que treballa per fomentar la integració i la socialització de menors estrangers que han migrat sense referents adults així com la seva acollida en llars del barri.

Tornant, però, a la qüestió de la sanitat pública i l’atenció primària cal assenyalar que els veïns i veïnes de les Planes i la Floresta estan posant sobre la taula una problemàtica que ve de lluny. Podríem fins i tot remuntar-nos als inicis de les pitjors retallades de la història en la sanitat catalana impulsades per en Mas-Colell, sota mandat de l’expresident Artur Mas. I és que, en temps de pandèmia i emergència sanitària es revela més que necessari, imprescindible, un sistema de salut universal i en condicions d’atendre dignament la població. El veïnat de les Planes i la Floresta reclamen al departament de Salut que tinguin cura d’uns barris on fins i tot l’orografia es torna molt complexa per a una població força envellida. I, certament, el clam per mantenir en funcionament aquests dos consultoris no és cap bogeria. Estem parlant d’una atenció primària que hauria de ser plenament assumible, encara que fos parcial.

Amb tot, mentre no es reobrin els consultoris i amb la por al cos que tot plegat pugui significar una pèrdua més de serveis als barris, l’autogestió és el vehicle que reivindica alhora que resol. Reivindica una sanitat pública i genera una alternativa. Aquests consultoris de campanya s’instal·laran a cada districte de forma alterna els caps de setmana amb el suport de personal sanitari voluntari. Començant pel dissabte 18, de 10h a 14h a la plaça del Poble (la Floresta) i el dissabte 25, mateix horari a la Creu d’en Blau (les Planes). Molta força!

MARCO SIMARRO (CUP-PC) és regidor de Participació i Barris i Joventut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑