“La cimera climàtica organitzada per la Generalitat és res” és l’opinió de Robert Savé

La cimera climàtica organitzada per la Generalitat de Catalunya, ha sigut un acte propagandístic incoherent, inútil, buit i amb tota la parafernàlia pròpia d’altres règims polítics, no d’un estat democràtic com el que ens mereixem.

Ha estat una demostració que no es vol fer res, ja que es coneix el que passa i el que es pot fer per adaptar-nos i mitigar el canvi climàtic, tant per la ingent quantitat d’informació científica mundial, com pels tres informes del canvi climàtic generats pel Grup d’Experts del Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC) junt amb el CADS, com pel recent informe del MedECC, però aquests actors, no han estat ni tant sols convidats a aquesta cimera.

S’ha convidat a tots els sectors que generen aquesta crisi ambiental d’abast mundial i repercussions locals. El qual, per un optimista, podria donar lloc a pensar que és un primer pas vers un nou sistema econòmic. Però que la realitat ens mostra que és un nou pas vers un nou model de negoci en el mateix sistema que ha generat i genera aquesta realitat climàtica, aquesta emergència social.

El més trist, patètic, lamentable… és que el sector públic, el que és de tothom, s’ha aplegat a aquesta política del no-res, oblidant la seva missió.

Sens dubte que el sector públic té l’obligació, com tothom i més, de no generar gasos d’efecte hivernacle, més enllà dels necessaris per a un metabolisme social sostenible. Però a més, potser és el punt més important, la seva missió, el seu encàrrec fet per totes i tots és que contribueixin a generar una societat millor, on els aspectes ambientals, alimentaris, de benestar físic, psíquic i social… i això, no ho fan com entitat, ho fan persones d’aquestes.

Directius i treballadors de l’estat (qui sigui) no tingueu por. Si preneu partit per la lluita contar el canvi climàtic, el màxim que podeu perdre és proximitat amb aquest poder i les ridícules compensacions econòmiques que això comporta. Per contra, podrem guanyar futur, que al cap i a la fi, és vida amb projectes.

El TNC, és un espai on sovint s’hi fa teatre, i és el que s’ha fet en aquesta cimera

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑