«L’alimentació, el canvi climàtic i la política municipal» és l’opinió de Robert Savé

Els darrers informes d’entitats de recerca focalitzats en el canvi climàtic, com han estat el de l’IPCC respecte a l’increment de 1.5ºC i el de MedECC centrat en el mediterrani diuen entre moltes altres coses, per mitigar el canvi climàtic, és a dir, reduir-ne les causes (emissions de gasos amb efecte hivernacle) per temperar i a la fi revertir-ne les conseqüències, cal canviar la nostra dieta.

Ho diu, perquè el canvi pot ser molt important per la salut del planeta.

El nostre model productiu agroalimentari es basa en un plantejament piramidal, en el que en el vèrtex superior es troben els aliments (bons i menys), que requereixen una gran quantitat d’aigua, energia, sol, biodiversitat per ser produïts.

Simplement per aquest esquema, ja val la pena considerar el que indiquen, si a més a més, afegim, el malbaratament lògic per les oscil·lacions de consum del mercat, junt amb factors associats a la contaminació ambiental i la salut, la consideració respecte del model alimentari és absolutament necessària.

Tanmateix, un canvi d’hàbits alimentaris no es fa d’avui per demà, ja que requereix informació, formació, educació i sensibilització en tota la cadena de valor agroalimentària. Des del camp fins al camp, passant pel consumidor.

És aquí clau, el paper dels municipis. Ja que una part de la seva responsabilitat és l’educació i la salut dels seus habitants. La política ha d’anar més enllà dels partits en aquest tema, i en molts d’altres, ja que és un problema general, que requereix solucions que depassen l’espai i temps de les legislatures.

Tractar-lo pot ser una manera de fer una nova política per totes, des de totes. Considero, que cal aprofitar-ho, perquè el tema és transcendent.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑