“Expulsem el feixisme” és l’opinió d’Iñaki Uriz

Fa pocs dies que s’han acabat les eleccions del 10N i ens han deixat molts aspectes a analitzar. L’esquerra independentista ha entrat al congrés de diputats per primera vegada amb una campanya humil tan a nivell econòmic com a nivell de ressò mediàtic, element que fa molt meritori el resultat de la CUP. Coincidint amb això, hem vist l’augment del número de vots independentistes, fet gens menyspreable tenint en compte que hi ha molt votant que se sent aquestes eleccions molt llunyanes.

El partit responsable de la repetició electoral, el PSOE, ha perdut vots i escons, sent castigat quan les seves expectatives eren poder governar acostant-se a la majoria. Els primers indicis sembla que ens porten a un govern entre PSOE i Unidas Podemos amb l’abstenció d’ERC que malgrat que inicialment ha dit que no, també ha expressat moltes vegades que facilitaran la investidura a canvi d’algun gest. Per acció (vot al candidat del PSOE) o per omissió (abstenció) les formacions independentistes o bé sobiranistes d’esquerres poden acabar esdevenint aquelles que permetin al PSOE i UP la formació d’un govern sense que s’hagi avançat en l’assoliment del dret d’autodeterminació, de l’amnistia a totes les preses i represaliades, i sense garantir els drets socials i polítics de les classes populars.

L’element justificador serà el ‘No hi ha alternativa’ i la necessitat de donar temps precisament per donar oportunitat al diàleg, a les solucions polítiques i democràtiques i, finalment, a l’autodeterminació i a l’amnistia.

Però el cert és que el principal argument d’aquest ‘no hi ha alternativa’ i aquest ‘necessitem temps’ és la irrupció de Vox.

Una pujada que no per pronosticada i avisada, no és menys preocupant. Al costat de Vox, el PP sembla un partit moderat, quan resulta que tots dos provenen del mateix espai sociològic i polític, i en termes generals són exactament el mateix. En el cas de Vox hi ha l’afegit que incorpora individus procedents de formacions ultres i clarament feixistes i que fa un discurs desacomplexament d’arrel franquista amb la mateixa referencialitat a tot el que va suposar el credo de la dictadura. Cert també, per altra banda, que és un traspàs de vots entre un partit, ciutadans, que tenia moltes polítiques amagades (o no tant) que estan al programa de Vox. És a dir, que tampoc són tan diferents. Però ara es farà de manera descarada i mostrant el que realment són: uns feixistes.

Un partit feixista que té un projecte identitari, xenòfob, racista, misogin i masclista que vol perpetuar el model de societat patriarcal.

I què podem fer nosaltres per poder combatre aquest ascens? Com podem reaccionar en front a aquest avançament de postulats d’extrema dreta? Doncs el que hem fet sempre: carrer, carrer i més carrer. Totes aquelles actituds i accions que desbordin l’estat, que desobeeixin i que teixeixin complicitats entre aquells col·lectius que lluiten contra aquest moviment latent són necessàries i imprescindibles en l’actualitat.

El dissabte 23 de novembre des de la CUP Sant Cugat organitzem un torneig de futbol antifeixista amb la intenció d’utilitzar un potent agent socialitzador com pot ser el futbol per, humilment i de manera local, lluitar contra aquesta xacra per a la nostra societat.

A Sant Cugat expulsem el feixisme.

IÑAKI URIZ és militant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑