Comunicat de la CUP-PC respecte el desallotjament de “la Xesca”

Davant el desallotjament per la via civil del Casal de Joves La Xesca i les mesures cautelars que el consistori ha hagut de prendre per una qüestió de responsabilitat subsidiària, la CUP-PC vol manifestar el següent: 

–       La pèrdua d’un espai autogestionat no pot ser altra cosa que una mala notícia per al barri i la ciutat. El Casal de Joves La Xesca és un espai impulsor de moltes iniciatives per al jovent i pel veïnat. Ara, la desídia de la propietat immobiliària és la promotora principal de la degradació d’aquest immoble. 

–       Volem assenyalar i denunciar que Solvia, com a propietària de l’immoble, i per tant, com a última responsable, ha deixat degradar i desmillorar l’edifici fent que s’arribés fins a la situació actual i, afavorint, com ha fet sempre, el desenvolupament del seu principal interès: l’especulació immobiliària pel guany i lucre privat. L’últim responsable de l’estat estructural d’un immoble és qui n’és el propietari. El paper, doncs, que juga l’especulació i els interessos dels agents financers i immobiliaris és cabdal per entendre la situació. 

–       La Xesca ha sigut durant més de tres anys un casal jove autogestionat que ha demostrat tenir la capacitat de bastir projectes engrescadors i que representin una alternativa a aquest sistema capitalista i als valors hegemònics que aquest imposa. Un casal per a reivindicar la manca d’espais públics on desenvolupar una infinitat d’activitats per al jovent i el veïnat, fent palesa una batalla que es lliura any rere any entre les diverses entitats i col·lectius juvenils a la ciutat. Aquesta, de fet, és una reivindicació històrica a la ciutat per la qual s’ha de seguir treballant des de tots els fronts possibles.

–       Donada la degradació de l’estat de l’edifici, l’administració té l’obligació d’actuar d’ofici si es veu compromesa la seguretat de les persones que, actualment, hi fan un ús. El consistori s’ha de fer càrrec, doncs, de les conseqüències de l’especulació immobiliària a la que Solvia (i Banc Sabadell anteriorment) ha estat jugant durant tots aquests anys. 

–       Malgrat el desallotjament, seguim convençudes que tal i com han demostrat la gent de La Xesca, una alternativa és possible i que el Casal de Joves no ha sigut només un espai sense ànima. Ha sigut autoorganització i lluita. I ara, com sempre s’ha fet, cal seguir apostant per la mobilització i la lluita activa del jovent, intentant sumar esforços per poder construir un projecte que vagi més enllà d’un espai físic. Crear un espai de trobada per al jovent santcugatenc que doni resposta a les seves necessitats al mateix temps que es lluita contra l’especulació immobiliària i financera. Cal aprofitar la capacitat i empenta a l’hora de generar iniciatives i construir alternatives anticapitalistes, autogestionades i assembleàries. 

Manifestem el rebuig a aquesta situació i desitgem que, tal i com hem dit altres vegades, La Xesca “es quedi”, sigui al número 66 de l’Avinguda Cerdanyola o en qualsevol altre espai de la ciutat. La feina feta i l’empenta d’aquest jovent demostren que és un espai necessari al poble i des de la CUP-PC volem mostrar el nostre suport al col·lectiu!

Candidatura d’Unitat Popular – Procés Constituent
Sant Cugat del Vallès | 7 d’octubre de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑