Moció per a frenar la licitació del concurs de la gestió de l’aigua a la ciutat.

Per aquest mes de desembre, la CUP-PC presentem una moció per a frenar la licitació del concurs de la gestió de l’aigua que el govern té previst publicar properament. Considerem que la gestió de l’aigua és un tema d’interès cabdal, i que no es pot licitar un concurs de 6 anys + 2 de pròrroga, ràpid i corrent i a tres mesos de final del mandat, hipotecant-ne els 2 següents mandats.

La presentació per part del govern del concurs de la gestió de l’aigua, contravenint l’acordat en plenari i en la mesa de l’aigua, ve a constatar la mala política i la mala gestió dels consensos acordats pel Ple, per part del govern. També i en el cas de la “Comissió de l’Aigua”, han vingut a constatar que la dilació i la mala fe és la seva manera de funcionar.

A tres mesos de la finalització del mandat volen licitar la concessió d’un servei, del que ens han expressat que en tenen un desconeixement total. Fet molt greu, més quan la regidora responsable porta 16 anys amb responsabilitats de govern i explicita no tenir coneixement del servei.

No es pot treure la licitació del servei, més encara quan tenim sobre la taula dos informes contradictoris sobre el cost de les amortitzacions; un, un informe tècnic, realitzat per l’AMB com a administració pública, i una auditoria externa que conclou que el valor a abonar a SOREA per finalització del contracte difereix amb l’informe tècnic a raó de milions d’euros. Import que haurà d’abonar l’ajuntament, i que segons la llei de contractació hauria d’estar carregant SOREA en l’import de la factura.

Cal no oblidar que SOREA, integrada dins els grup AGBAR (Suez), el que fou el principal donant a CatDem, la fundació de Convergència.

En aquesta moció demanem al Ple de Sant Cugat que es comprometi, i tal com demana la llei en que cal que l’administració pública està obligada a valorar l’opció més eficient, volem encarregar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona un estudi sobre la viabilitat de la internalització del servei d’abastament d’aigua, i que no es pugui ni licitar ni elaborar els plecs de condicions fins que no es tingui tota la informació esmentada, i s’hagi fet el debat oportú i es pugui prendre una decisió raonada i argumentada.

Pots consultar la moció sencera en aquest enllaç: 


Vist als mitjans

CUGAT.CAT | La CUP-PC vol frenar la licitació de la gestió de l’aigua per no ‘hipotecar’ propers mandats
TOTSantCugat | La CUP-PC vol aturar la licitació del servei de l’aigua a Sant Cugat
elCugatenc | El govern aposta per la gestió externalitzada l’aigua sense acord de la comissió d’estudi de la municipalització

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑