“Cal reforçar l’associacionisme, el municipalisme com a eix funcional en la nostra societat” és l’opinió de Robert Savé

La definició de política diu que aquesta és el procés de prendre decisions que s’apliquen a tots els membres d’un grup, per garantir el bé comú a la societat.
Vull pensar que els polítics d’ara segueixen fidelment aquest postulat, però al meu entendre els hi manca un punt clau, la gestió de les decisions polítiques, la seva operativitat.

Hi ha persones molt formades acadèmicament en les facultats en diferents branques, sempre més properes a les humanitats, algunes fins i tot, generen professions noves, com la de politòleg… en fi, cada cop hi ha més litúrgia que fe.

Tanmateix manquen i quan hi són, se les situa en un pla inferior respecte de les titulades. Em refereixo als polítics de base, de carrer, als aplicadors, als gestors de la realitat, als coneixedors dels problemes reals i de les persones que els pateixen… als qui mai surten a TV3, ni estan a les recepcions oficials i distingides de la nova elit del país.

És important disposar de polítiques de base, aquestes són les que realment ens faran avançar, ja que són les que podran prioritzar un centre d’atenció primària o d’ancians, una escola, un autobús o la política d’habitatge des del problema real i la disponibilitat, massa migrada de recursos, elles són les que han de fer arribar als polítics parlamentaris la realitat, per fer-los sortir del Parlament i entrar en la quotidianitat de les persones, de totes, pensin el que pensin, siguin com siguin…., els ciutadans.

És important involucrar-se en el municipalisme, en l’associacionisme; el fer en petit, que guanyar en gran és pels veïns, és a dir, per nosaltres.

 

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑