“Tot es mou, des de fa temps, per no canviar res” és l’opinió de Robert Savé

El expresidente catalán Carles Puigdemont ha dicho hoy que la independencia “no es la única solución”, y ha apuntado que “el modelo suizo” es la opción “más eficaz y atractiva”:

Sense cap dubte, tothom és lliure de pensar el que li sembli millor, de canviar d’idees inclús per conveniència, de dir una cosa i fer-ne un altre, de creure’s en possessió de la veritat des de la més absoluta subjectivitat, de pensar que el món és com un el percep per sensibilitat pròpia o pel que els adlàters. Que la vida és la que els mitjans informatius siguin del color que siguin mostren (amb nul·la objectivitat), però quan es té responsabilitat delegada, si més no, cal ser coherent i quan no es pot fer l’encàrrec, marxar. Siguin els motius que siguin.

Hem tornat, potser mai vàrem marxar, a la vella política de catalana, la de peix al cove, tot i que aquest cove tan sols el tenen uns pocs i el reparteixen arbitràriament entre els acòlits.

On són els que deien, amb ell al capdavant tot estava resolt, que l’opció era una república i que la massa havíem de parar el país, mobilitzar-nos, prendre consciència, etc. En altres paraules, hem sigut la carn de canó d’uns gestors ineficaços, ignorants de la vida, incultes del que representa per la història dels pobles els passos erràtics, sense gens d’empatia vers els que pensen similar a ells o no… érem, som tropa, que ha d’obeir, lluitar pels ideals que ells diuen i morir, si s’escau, també per ells?

Prou. Com deia la cançó, fem del nostre silenci vers ells paraules, ignorem-los i valorem que el que ens ha deixat l’octubre del 2017 és la consciència que com persones tenim força, més enllà del sistema democràtic, tenim la força de la raó i que aquesta emprada col·lectiva, solidària, igualitària amb justícia, pot permetre’ns canviar moltes coses que ens afecten, des de baix, l’associacionisme, el municipalisme… des de la vida de cadascú en la de totes i tots.

 

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑