Moció per al dret a vot de totes les persones residents

Per aquest proper ple d’octubre de 2018 la CUP-PC proposem una moció per al vot de totes les persones residents.
 
El dret a vot és un dret bàsic imprescindible per garantir una plena ciutadania i quelcom necessari per esdevenir una democràcia real i una societat justa i igualitària. Malgrat això, aquest dret és negat a bona part de la ciutadania per raó de la seva nacionalitat. La plena ciutadania és un exigència democràtica però també de justícia social i reconeixement de la contribució de tota la ciutadania al bon funcionament de la societat tant pel que fa a drets com a deures. Reconèixer el dret a la participació política a totes les persones que formen part de la comunitat implica assumir com a positiva la diversitat cultural i fent-ho contribuïm a la cohesió social dels nostres barris.

Proposem acordar per al proper ple, apart de que tots els grups municipals no instrumentalitzin de la immigració en els seus programes, que l’ajuntament faci una campanya informativa per a donar a conèixer els processos per fer efectiu el dret a vot entre les persones estrangeres residents i que per raó dels convenis internacionals, podran exercir el dret a sufragi actiu i passiu a les properes eleccions municipals. També a fer una campanya de difusió i denúncia de la manca de drets polítics per part de les persones estrangeres i per animar a la participació política de totes les persones residents, entre altres acords.

Podeu consultar la moció en el següent enllaç Ple 10/2018 -MOCIÓ PER AL DRET A VOT DE TOTES LES PERSONES RESIDENTS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑