«Un avui d’estalvi per un demà cert i de tots» és l’opinió de Robert Savé

Un dels aprenentatges, dels molts, que he obtingut del món de la pagesia responsable és que per guanyar s’ha de fer un bon producte i gastar poc.

Sembla senzill i antic, doncs és l’estratègia de mitigació que proposen els organismes més seriosos del món i és la política que volen, o almenys diuen, desenvolupar els nostres gestors.

No hi ha temps, el canvi climàtic ja és i serà una realitat, i per tant, cal actuar de pressa, contundentment i bé. Per tant seguint la lògica abans esmentada, el que més senzillament es pot fer és reduir, de mica en mica, però sense parar, és la despesa d’energia, la directa i la indirecta vinculada a processos i productes que no veiem.

No sóc un il·lús, sóc normal amb limitacions, i sé que el que proposo generarà problemes, ja que sectors econòmics actuals se’n ressentiran, quant a guanys i després quant a reorientacions, es generarà atur en determinats sectors, etc. S’haurà de canviar el model productiu i de vida (que al cap i a la fi, és necessari perquè tots puguem viure bé). Segurament no com ara, però suficientment bé. I no només pensant en nosaltres, sinó els qui vindran darrere, perquè també puguin viure. Ja que a part de mantenir l’ecologia del planeta, podran estar en un altre model socioeconòmic que pensi en global.

La mitigació al canvi climàtic no ha de ser una oportunitat de nous negocis, ha de ser una oportunitat d’una nova economia basada en l’estalvi, en el gaudi de la vida amb menys coses i més temps.

Deixem-nos d’eufemismes, és una oportunitat de revolució global, a la que no se li ha de tenir por. Hi ha quelcom més generador de por que fer la situació actual i futura? Siguem egoistes i com a mínim, que cadascú que pensi en el demà dels seus, aleshores segur que veurem clar, que paga la pena l’esforç.

Robert Savé és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑