Mai normalitzarem el fet que ningú es pugui quedar al carrer.

Des de la CUP-PC volem anunciar que hem conegut per casualitat el desnonament d’uns veïns de la ciutat, aquest dijous dia 6 a Sant Cugat, pel que volem fer les següents consideracions:

En primer lloc lamentem el darrer desnonament i ja n’hem perdut el compte. Ens solidaritzem amb els veïns afectats i denunciem altra vegada que la crisi no només no ha acabat sinó que s’ha quedat, els problemes d’accés a l’habitatge s’han cronificat i traslladat també als lloguers, plasmant la diferència entre el cost de la vida els nostres salaris. Aquesta desigualtat és fruit de la voracitat de la desregulació i l’imperi de la oferta i la demanda amb elements bàsics. Una voracitat, que encarnada en l’especulació li ha fet una ferida a aquesta ciutat i a d’altres, de per vida. I que a més no ha trobat cap tipus de fre legislatiu en les administracions que tenen competència sinó connivència.

Des de la CUP-PC creiem fermament que l’especulació destrossa les nostres comunitats, la vida i la història d’una ciutat i que el dret a l’habitatge és un tema absolutament central en el desenvolupament de la ciutat i que ha de ser una lluita col·lectiva i àmplia, però l’ajuntament ha de ser el primer.

En segon lloc, volem accentuar el greuge del fet que no teníem constància d’aquesta situació i per això exigim explicacions a la sra. Pellicer. La gravetat del cas fa que sigui una negligència greu no informar a la resta de càrrecs electes. És inadmissible a més, quan la Comissió Informativa ha sigut just, el dia abans.

Cap argument justifica amagar aquesta informació.

Creiem que amagar aquestes situacions té per objectiu un interès particular que passa per sobre del comú. Mai normalitzarem el fet que ningú es pugui quedar al carrer.

No compartim cap perspectiva ni argument que pretengui que silenciar aquestes situacions i abusos és la millor solució perquè no passin. Silenciar-los, mirar cap a un altre costat, no denunciar que aquest és el fracàs més estrepitós del capitalisme, és la millor manera perquè segueixin passant. Silenciar-ho fa que la gent s’hi enfronti de manera individualitzada, l’administració no arribi i es normalitzin situacions com la d’aquest matí.

Les pràctiques d’opacitat sobre qualsevol qüestió que reveli la situació d’exclusió habitacional que hi ha a Sant Cugat, són massa habituals. Exemples d’aquesta pràctica són, no engegar l’Observatori Social d’Habitatge o esborrar les preguntes de l’enquesta sociològica que parlen d’habitatge i precarietat i negar sistemàticament la problemàtica real d’expulsió de gent de la ciutat.

Per descomptat farem la sol·licitud de tota la informació en referència aquest cas i a tots el que tingui coneixement l’ajuntament de cara al futur, però ha de ser d’ofici que siguem informats.

El proper Ple presentarem una moció amb caràcter d’Urgència per a la condemna dels desnonaments i el suport institucional a les víctimes de l’especulació.

També instem que totes aquelles persones que estiguin en situació d’abús immobiliari s’adrecin als col·lectius que s’organitzen i combaten col·lectivament aquestes situacions.

 

Dijous 6 de setembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑