Moció de suport al cantant de rap Valtonyc i en defensa de la llibertat d’expressió

Per al ple del mes de març, la CUP-PC presentem una moció per a la defensa de la llibertat d’expressió i en suport al cantant Valtonyc; cantant de rap balear que li demanen dos anys i nou mesos de condemna i més de 40.000€ de multa per “enaltiment del terrorisme i humiliació de les víctimes”, “calúmnies i injúries greus a la Corona” i “amenaces” publicades en el seu últim disc.

Poques hores després de la sentència a Valtonyc, van tenir lloc dos fets especialment greus: El segrest cautelar del llibre Fariña, que aprofundeix en la història del narcotràfic a Galiza; i la retirada a ARCO-Madrid de l’obra titulada  Presos Políticos en la España Contemporánea o els joves d’Altsasu.

La persecució de la llibertat d’expressió a Espanya s’ha mogut en uns estàndards preocupants des de fa ja temps, però està arribant a cotes inaudites a partir de l’any 2015 quan el Govern del PP va aprovar la Llei de Seguretat Ciutadana i endurir el Codi Penal. Aquesta reforma ha permès d’una banda, l’ús expansiu de la legislació antiterrorista per perseguir part de la dissidència política. Així ho denuncien organitzacions com Amnistia Internacional en l’Informe “UE: Las orwellianas leyes antiterroristas privan de derechos bajo el pretexto de defenderlos”, publicat el gener de 2017.

 

Per tot això, demanem al ple de Sant Cugat que manifesti la preocupació per la deriva autoritària de l’Estat, mostrar el suport al cantant mallorquí Valtonyc, instar el Govern de l’Estat i les Corts espanyoles a impulsar els canvis legislatius necessaris per la derogació de la Llei de Seguretat Ciutadana i la reforma del Codi Penal per tal de garantir el ple exercici de la llibertat d’expressió, especialment en les expressions artístiques i mostrar el suport a aquelles iniciatives ciutadanes d’artistes, músics, i veïns i veïnes en general que s’organitzen al voltant de la defensa de la llibertat d’expressió, entre d’altres.

 

Podeu consultar el text íntegre de la moció en aquest enllaç:
Moció Llibertat Expressió i suport a Valtonyc

 

 

Presència als mitjans

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑