Carta enviada a l’Alcaldessa de Sant Cugat en referència a l’acord de govern

Aquesta tarda, el grup de la CUP-PC li ha fet arribar a l’alcaldessa de la ciutat Mercè Conesa una carta davant les últimes declaracions del PSOE a donar suport a l’aplicació de l’article 155 i l’atac formal que això suposa a la nostra democràcia i a les nostres institucions democràticament escollides.

Podeu llegir la carta original en aquest enllaç i a continuació.


 

Logo CUP-PC Q C

Benvolguda Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa,

T’escrivim des de la CUP-PC per fer-te arribar una preocupació compartida per milers de santcugatencs i santcugatenques, l’acord de Govern de la ciutat amb el PSC.
L’actitud i el discurs del PSC i el PSOE van emprar la violència d’Estat del dia 1 d’octubre, també les detencions dels dies previs i l’ocupació policial del nostre país. Però amb això no en van tenir prou. Davant les últimes declaracions del PSOE a donar suport a l’aplicació de l’article 155 i l’atac formal que això suposa a la nostra democràcia i a les nostres institucions democràticament escollides. També hem sabut que volen que l’estat assumeixi el control dels mitjans públics i dels Mossos, i que convoqui eleccions. És a dir, volen acabar amb l’autogovern català. Per això, una ciutat amb una majoria republicana i demòcrata com Sant Cugat del Vallès no pot continuar en mans d’aquells que ataquen els drets fonamentals i col·lectius del poble català. Hem de ser garantia, i és per això que la CUP-PC volem fer-te arribar unes peticions molt senzilles i molt compartides per milers de santcugatencs i santcugatenques:

  • Exigim un desmarcament públic per part del PSC de Sant Cugat de la política instal·lada al sí de la seva federació.
  • Si aquest no es dóna exigim que el PDeCAT doni per acabat l’acord de govern. És impossible mantenir aquest acord, quan l’aplicació de la intervenció de facto de les nostres institucions demanarà que els ajuntaments ens posicionem i prenguem partit en defensa de la democràcia.
  • La demanda del PSOE, per a què el PP intervingui els mossos i els mitjans públics és l’última gota que fa vessar el got en la trajectòria demofòbica del búnquer del 78, els qual està disposat a passar per sobre dels drets de tots els catalans abans que afrontar políticament la decisió de la majoria del poble català. El que perden a les urnes ho volen imposar amb tribunals i accions que beuen directament del règim franquista.
  • Estem cansades de sentir com les qüestions nacionals no afecten als municipis, i 30.000 santcugatencs i santcugatenques van respondre a aquesta fal·làcia el passat 1 d’octubre.
  • S’ha de posar fi a la hipocresia, que els representants de partits no assumeixin el que fan els seus partits, és incomprensible per a nosaltres i per al conjunt de la població.
  • Recordem, que qui vulgui parlar de fractura social, recordi el dia en què PP i PSOE van modificar la constitució a l’estiu i amb alevosía per a prioritzar el pagament del deute abans que la autèntica necessitat social que es viu a l’estat.
  • Animem al PDeCAT i a Demòcrates de Catalunya a posar fi a l’actitud de perfil i de desreponsabilització que ha tingut el PSC de Sant Cugat.
  • Mentrestant i com ja vam anunciar a la regidora de Cultura, la CUP-PC no participarem en cap acte en defensa de les llibertats on també hi sigui el PSC, ja que entenem que són part inqüestionable del problema.

Mercè, sabem que és una decisió complicada. Però també sabem que en moments com aquests ens calen decisions valentes. Per responsabilitat, per dignitat i per coherència. Pels santcugatencs i santcugatenques. Pel futur del nostre poble.

Restem a l’espera.
Cordialment,
Candidatura d’Unitat Popular de Sant Cugat i Procés Constituent.
20 d’octubre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑