Manifest CUP-PC per a condemnar la repressió que l’estat espanyol està sotmetent a les institucions de la Generalitat i a partits polítics que la representen, i l’atur de l’activitat institucional ordinària dels càrrecs electes de l’EMD de Valldoreix.

La CUP PC volem denunciar la crisi democràtica i de l’estat de dret que els PPCC i el conjunt de l’estat espanyol estem patint des de fa masses anys. Hem estat i som testimonis de la degradació de principis democràtics com el de la separació de poders; el legislatiu, l’executiu, i sobretot, com Montesquieu emfatitzava, el judicial, en mans d’un govern espanyol corrupte i manipulador.

Mentrestant la nostre societat ha vist créixer als Països Catalans, i sobretot al Principat, la flama d’un sentiment de nació que per altre banda mai havia deixat d’existir i que revifa amb l’esperança de crear un nou país fonamentat amb l’exemple dels moviments no violents i defensors dels drets socials i amb el convenciment de que una nació ha de poder decidir sobre el seu futur a l’igual que la seva ciutadania pot fer-ho sobre qualsevol tema que cregui raonat decidir.

El dret d’autodeterminació malgrat ser un principi fonamental a la declaració dels drets humans no està reconegut a la constitució espanyola tot i que tampoc està prohibit.

Per tant per saber quin recolzament popular te aquest posicionament és necessari realitzar una consulta a la ciutadania en forma de referèndum, com a quelcom natural i  fent de la política el camí, en contraposició a la negació i les imposicions unilaterals. És necessari obrir-se als debats per escoltar les parts, per negociar noves normes de convivència, per establir bases per a la creació d’un nou país,  diferents marcs de solidaritat mútua o models de relació que es puguin establir.

Però, el poder polític espanyol ha segrestat el poder judicial i l’utilitza per a coartar i atemorir el que hauria de ser un procés de participació i deliberació sobre l’encaix o no d’ una de les nacions que conviuen dins l’estat espanyol. El Tribunal Constitucional ha perdut la seva legitimitat a partir de que les afiliacions i posicionaments polítiques de molts dels seus membres són públics i publicitats, i responen a cada requeriment i de forma immediata al dit que els ha proposat pel càrrec. Però el més greu, és que davant de la voluntat popular d’exercir el dret d’autodeterminació, es a dir, votar sobre la voluntat d’esdevenir, l’estat espanyol ofega encara més al poder judicial traient-li sentit i raó de ser manipulant el codi penal i les lleis que delimiten les actuacions que les policies judicials han de dur a terme.

La fiscalia és un òrgan més de la judicatura al que no li pertoca fer el paper que estem patint, donant als cossos de seguretat, ordres,  repressores i desproporcionades  amb un clar contingut polític per davant del legalista. La fiscalia, braç polític del govern, ha usurpat la funció del jutge, que sí és l’únic membre que legítimament pot ordenar actuacions policials. El procediment al que s’ha sotmès al nostre poble ha perdut qualsevol garantia legal amb l’excusa d’una causa major com diuen és la suposada situació que es viu a Catalunya. Per tant és més que evident que ens torbem amb una decisió encoberta  i maquillada des de la via judicial que amaga un cop d’estat de facto a les institucions catalanes, sense que tant sols s’hagi debatut a les cambres represantatives estatals, i decidint d’esquenes a la ciutadania de tot l’estat espanyol.

Els registres a les conselleries i les detencions a treballadores i treballadors de les mateixes, són fruit de la manipulació que el govern del PP, amb la connivència de C’s i la inacció del PSOE, ha realitzat per a reconvertir l’estat de dret en una caricatura del que hauria de ser i en una eina perillosa en mans de sociòpates sense cap empatia respecte al conjunt de la ciutadania. Com era d’esperar la pèrdua de llibertats democràtiques ve acompanyada amb una retallada de la llibertat d’expressió, d’informació, i d’altres vulneracions que ens afecten a totes com ha estat l’intent de la policia nacional, per ordre de la fiscalia i no de cap jutge, de registrar la seu de la CUP nacional, i que mitjançant la resistència pacifica es va poder aturar tot i que es va cometre acte d’il·legalitat per part de la PN al entrar i robar documentació sense cap mena de permís de registre, quan encara  la militància no s’havia concentrat per defensar la seu. La manipulació del govern, en aquests casos passa també per a la provocació a la recerca de l’enfrontament violent.

Així doncs, des de la CUP i el PC de Valldoreix volem manifestar a les nostres Veïnes i Veïns que aturarem l’activitat representativa ordinària de forma temporal mentre el poble de Catalunya reverteix i revertim la situació que vivim a nivell nacional.

Valldoreix, 21 setembre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑