“Robatoris, policia i problema social” és la columna d’opinió de Nahuel Quimasó

Tenim dret a gaudir de la nostra casa

El passat 4 de setembre es reunien a la UREF un centenar de florestans per afrontar col·lectivament un problema de seguretat al barri: l’increment de robatoris a domicilis. Cal dir que aquesta assemblea massiva és producte d’un problema que s’arrossega de fa mesos i que ha crescut davant la inacció de l’ajuntament. Recordem que la Comissió de Seguretat del Consell de Barri va demanar una reunió amb el consistori a finals de juny, i sense cap resposta s’ha permès que el problema creixés. I ja portem 40 robatoris registrats.

Després d’aquesta concorreguda assemblea, representants del barri, policia local i ajuntament es van reunir per tractar el tema (sembla que ara sí) i des de ja tenim més policia al barri. Res a dir, era necessari. En aquesta situació límit és totalment legítim que veïnatge afectat demani actuacions resolutives a les institucions, i com a darrer recurs, l’ús de mitjans coercitius. Perquè tenim dret a gaudir de la nostra casa, de no tenir por que hi entrin individus en precària situació, drogodependents, amb res a perdre, i generar-nos angoixes.

Ara bé, no hem d’assumir el fet que hi hagi joves amb problemes amb la droga i en situació de marginalitat social com qui veu ploure i demanar més policia com qui obre un paraigua. Aquesta problemàtica és derivada de la pobresa, la manca de sortides i l’aïllament social. Recordem també, que la Comissió Educativa de barri (i en conseqüència, el Casal de Joves de la Floresta) portem des del minut 0 demanant la contractació pública d’educadors de carrer. Per eradicar l’arrel del problema i integrar als sectors més vulnerables. Que també són la Floresta.

Nahuel Quimasó és militant de la CUP de la Floresta
Aquesta columna d’opinió apareix publicada primer al TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑