“Retallar en sanitat mata!” és l’opinió de Jordi López

La pregunta és quines gestions han fet aquestes institucions per aconseguir acabar amb aquests tancaments?

A Sant Cugat, els darrers anys veiem com tanquen els CAP de Valldoreix i de Can Mates durant el mes d’agost. Els ambulatoris de la ciutat estan gestionats per Mútua de Terrassa, que ja fa anys va prendre la decisió conjuntament amb la Generalitat de Catalunya de tancar-los durant aquest mes estival, amb l’argument barroer que, com que a Sant Cugat molta gent marxa de vacances i la ciutat es queda deserta, no cal mantenir aquests serveis sanitaris oberts, que amb el CAP del carrer La Mina ja en tenim prou.

El més curiós de tot és que el juliol del 2011, el ple de l’Ajuntament va aprovar una moció, on es demanava a Mútua de Terrassa i al Servei Català de la Salut, així com a la seva conselleria, que reconsideressin el tancament d’aquests centres. En aquest acord del Ple, l’equip de govern es comprometia a fer diferents tràmits i reunions per tal d’aconseguir l’obertura d’aquests CAP durant l’agost. Però no és la única institució que es va posicionar, l’EMD també es va posicionar en contra d’aquests tancaments en la seva junta de veïns del juliol del 2016.

La pregunta és quines gestions han fet aquestes institucions per aconseguir acabar amb aquests tancaments? La meva sensació és que no han fet ni una!

Amb una població de gairebé noranta mil habitants, no ens podem permetre el luxe de tancar ni un CAP, encara que aquest només visiti a una persona en tot l’estiu! La sanitat és un dret i la sanitat pública està per donar la millor cobertura possible a la ciutadania, no per guanyar diners.

És hora d’exigir responsabilitats i que es respectin els nostres drets, sobretot un tant bàsic com el de la sanitat pública!

Jordi López és militant de la CUP de Sant Cugat

Aquesta columna apareix primer al TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑