Moció de la CUP-PC per a la retirada dels pals de llums i altres obstacles que dificulten l’accessibilitat dels vianants de molts carrers de la Floresta

 

Aquest mes de juliol la CUP Sant Cugat portem al ple de Sant Cugat una moció que surt del Consell de Barri de la Floresta per la millora de l’accessibilitat en i el paisatge de molts carrers de la Floresta, en que s’hi troben molts pals elèctrics, de telèfon, alguns d’ells amb duplicitats, o en mal estat. Amb aquesta moció volem demanar que es faci un cens sobre l’estat i ubicació dels pals de serveis per la consegüent retirada o re-ubicació dels que afectin a la seguretat o accessibilitat.

Moció de la CUP-PC per a la retirada dels pals de llums i altres obstacles que dificulten l’accessibilitat dels vianants de molts carrers de la Floresta

 1. Atès que en molts carrers de la Floresta hi ha nombrosos pals de llum i de telefonia propietat d’empreses privades de serveis que dificulten l’accessibilitat dels vianants (per exemple Passeig de la Floresta).
 2. Atès que de vegades en aquests pals conviuen la instal·lació de l’enllumenat públic amb la xarxa distribuïdora elèctrica i o telefònica i per tant es pot deduir que hi ha també responsabilitat per part de l’Ajuntament (per exemple carrer Moret)
 3. Atès que hi ha nombrosos pals en mal estat, a punt de caure, amb el consegüent perill per la seguretat de vianants i vehicles (per exemple carrer Moret)
 4. Atès que hi ha pals ubicats en el mateix lloc on eren abans de la urbanització d’alguns carrers malgrat la seva perillosa ubicació (per exemple carrer Capella)
 5. Atès que les incidències relacionades amb l’estat dels pals sembla que no tenen recorregut fins que no cauen, segons s’observa per part del veïnat.
 6. Atès que moltes de les ubicacions d’aquests pals dificulten el pas dels vianants per les voreres i és responsabilitat de l’Ajuntament garantir la seguretat i l’accessibilitat, especialment dels col·lectius amb mobilitat reduïda.

 El ple de l’Ajuntament acorda:

 1. Fer un cens sobre l’estat i la ubicació dels pals de les instal·lacions de serveis (llum, telefonia i enllumenat públic) i d’altres obstacles a l’accesibilitat de la Floresta.
 2. Fer un pla de retirada i reubicació dels pals de les instal·lacions que obstaculitzin l’accessibilitat i que afectin la seguretat de vianant i vehicles.
 3. Retirar i reubicar els pals de les instal·lacions les quals en sigui responsable l’Ajuntament.
 4. Demanar a les empreses propietàries de les instal·lacions la retirada i reubicació dels pals que són de la seva propietat i sancionar, si s’escau, les empreses que defugeixen de la seva responsabilitat.
 5. Fer l’estudi en un període de tres mesos a partir de l’aprovació de la moció. El pla de retirada i reubicació no haurà de allargar-se més d’un any un cop conclòs el cens apuntat.
 6. Informar al Consell de Barri de la Floresta, a la Taula de Mobilitat Reduïda de Sant Cugat, i a les empreses subministradores dels serveis propietàries de les instal·lacions.
 7. Aplicar els acords a aquells barris del municipi que pateixen una situació similar respecte als problemes d’accessibilitat a causa de la ubicació dels pals d’instal·lacions.

La Floresta, 27 de juny de 2017

 

 

One thought on “Moció de la CUP-PC per a la retirada dels pals de llums i altres obstacles que dificulten l’accessibilitat dels vianants de molts carrers de la Floresta

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑