Comunicat de suport a l’Horta Alliberada

El desallotjament dijous 20 d’abril de l’espai de l’Horta Alliberada és una nova mostra de la complicitat entre els cossos policials i el capital, enfront de la VIDA. En concret de com la privatització del sòl, el seu ús especulatiu i la manca de sòl públic a la nostra ciutat impedeix fer polítiques d’habitatge, socials, comunitàries, en favor de les persones.

Des de la CUP de Sant Cugat volem mostrar el nostre rebuig a aquest assalt policial que ha deixat ferits i detinguts, i la nostra solidaritat amb els veïns i veïnes que havien fet de l’horta un espai de convivència intergeneracional i intercultural, a més d’un projecte social de suport mutu, durant gairebé tres anys, basat en la sobirania alimentària.

L’hectàrea de terreny alliberada es troba en un terreny que portava més de vint anys abandonat, i que és propietat d’InmoCaixa (CaixaBank). En un terreny, a més, que pel fet d’estar al costat de l’empresa química Lubrizol, està  pendent d’execució d’una sentència per temes de seguretat davant de tòxics,  i actualment encara no és urbanitzable.

Les més de 60 famílies que feien possible el projecte de l’Horta han creat comunitat, enfortit vincles i s’ha donat suport mutu contribuint així a la construcció de vides dignes. I a més han tingut cura de l’entorn i contribuït a la biodiversitat en un context d’emergència climàtica. Un clar exemple d’autoorganització per a la sobirania alimentària, generant alternatives per una alimentació sostenible i saludable.

Estem parlant, doncs, de la VIDA, contra el capital. De la lluita per una vida digna versus l’especulació; de la cura de la terra versus l’asfalt; de la generació i conservació de biodiversitat versus la contaminació i destrucció ambiental; de l’autoorganització i el suport mutu davant de l’individualisme capitalista més ferotge i finalment, de la dignitat de la resistència col·lectiva de les persones versus la violència policial.

En definitiva, es tracta d’un model de ciutat basat en l’especulació i l’ús privat del sòl enfront d’un model comunitari que garanteixi drets per a totes les persones.

Tot això encara fa més feridores les imatges de les excavadores destrossant l’aliment d’aquestes famílies.

Estem i estarem sempre del costat de la VIDA, de la dignitat i en contra de l’especulació i el capital i volem expressar el nostre màxim suport i solidaritat a les companyes de l’Horta Alliberada.

Volem acabar el comunicat sumant-nos a la convocatòria de manifestació de l’horta Alliberada en rebuig als fets ocorreguts el passat dijous. Ens veiem aquesta tarda a les 18:30 a la plaça de Lluís Millet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑