Perspectiva juvenil als pressupostos participatius

Les votacions dels pressupostos participatius van acabar recentment, amb la participació d’un total de 3270 santcugatencs que van votar pels seus projectes preferits, dels quals 40 van ser els escollits. Enguany, però, aquestes dades no són completes, ja que tenim una novetat.

Per primera vegada, a Sant Cugat s’incorpora la perspectiva dels joves de la ciutat en els pressupostos participatius. Joves d’entre 10 i 18 anys podran escollir 4 propostes per a la millora de diferents àmbits de la ciutat; espai públic, parcs, espais de socialització i equipaments públics. En total sumen una inversió de 200.00€, el destí de la qual anirà a càrrec del jovent de la ciutat.

Després d’una època massa llarga on el jovent de la ciutat estava invisibilitzat, i les polítiques corresponents quedaven en un segon pla, durant aquest mandat l’hi hem donat l’entitat que pertocava. Ara la joventut és present en el govern de la ciutat, i s’actua no només escoltant les seves necessitats, sinó també donant-li veu i capacitat de decidir sobre allò que l’afecta.

Oriol Sánchez, regidor de Joventut, Participació i Barris: “Són una gran oportunitat per implicar el col·lectiu jove dins els projectes de ciutat, com un col·lectiu més, que hi fa vida i que té veu i criteri propi per incidir sobre la ciutat. Animem a tots els joves d’entre 10 i 18 anys a participar-hi, a votar, a fer sentir la seva veu i corresponsabilitzar-se de la inversió en aquests quatre projectes que tindran la capacitat de decidir, quatre projectes que sumen un total de 200.000€”

Les votacions es realitzaran aviat. Es podrà votar telemàticament a decidim.santcugat.cat o físicament amb una butlleta que rebran a casa seva, en un procés de votació que conclourà el tretze de febrer.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑