Els balls per a la gent gran tornen a la ciutat; un espai per promoure l’envelliment actiu, trencar estigmes i de forma gratuïta i universal

Espais de lleure gratuïts per a la gent gran on socialitzar, fer comunitat i des d’on atendre la diversitat d’un col·lectiu important de la ciutat.

Avui s’ha anunciat en roda de premsa el retorn dels Balls per a la Gent Gran, una activitat que passarà a ser gratuïta i d’accés universal, i encarada a les persones majors de 65 anys. Aquesta activitat, que històricament havia estat organitzada per La Unió Santcugatenca, passarà a ser coorganitzada entre l’entitat i els àmbits de Cultura i de Drets Socials de l’Ajuntament de Sant Cugat, amb una voluntat de promoure un oci saludable i un envelliment actiu per al col·lectiu de més de 65 anys.

“Promoure un envelliment actiu al municipi passa per generar propostes com aquesta. Espais de lleure gratuïts per a la gent gran on socialitzar, fer comunitat i des d’on atendre la diversitat d’un col·lectiu important de la ciutat” ha destacat Marco Simarro, Tinent d’Alcaldia de Drets Social i Igualtat. I és que una de les novetats d’aquesta programació és la voluntat  de trencar alguns dels estigmes encara presents a la nostra societat, i com treballar-los amb aquest col·lectiu en concret.

A través de balls especials es faran trobades destinades a la inclusió de persones sense parella i del col·lectiu LGTBIQ+, i aquestes sempre seran obertes a totes les persones grans sense distinció.

S’han programat 10 sessions de ball que es faran a la Sala Clavé de La Unió i comptaran amb les actuacions d’orquestres professionals i animació de ball, que respectaran els objectius i principis socials i inclusius de la proposta. Simarro ha declarat que tot i que de moment només s’ha programat deu sessions per aquest primer curs, és una proposta que ha vingut per quedar-se.

El Ball inaugural es farà el proper diumenge 25 de setembre, per escalfar motors de cara a la Setmana de la Gent Gran que se celebrarà a Sant Cugat de l’1 al 7 d’octubre, i també anirà acompanyat d’una visita completa a les instal·lacions del nou edifici de La Unió el dijous 15 de setembre a les 12h a fi d’obrir l’entitat a totes les persones participants.

Tot i ser una activitat gratuïta, caldrà una inscripció prèvia que s’haurà de fer o a la consergeria de La Unió o trucant per telèfon a l’entitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑