“Algunes coses concretes i sobretot, compromís” és l’opinió de Robert Savé.

Segons Vicens Vives en el seu llibre Noticia de Catalunya (citat per X. Díez en “L’anarquisme fet diferencial català.” Virus edit.2013) “…el  catalans es poden descriure amb una certa tendència a la insubmissió davant l’arbitrarietat del poder, l’escepticisme com a reacció davant la grandiloqüència dels grans valors i paraules, la insubornable tendència a la lliure expressió a tots els nivells, el poc respecte cap els dogmes, l’hostilitat davant la monarquia com a concepte…”.

En aquests moments, penso que aquestes peculiaritats, son valides, inclús totalment necessàries, ja que en un mon incert respecte del que passarà, però amb el coneixement de que i qui genera aquesta situació, es necessari, aquest sentir i fer individual i social, que en paraules de R. Mella, descrivia com la llibertat com a base, la igualtat com a mitja i la fraternitat, la solidaritat com a fi.

La realitat climàtica, genera una gran incertesa social, requereix d’aquestes idees i d’una voluntat ferma de compromís, de responsabilitat individual per generar acció/reacció, col·lectiva per fer-li front.

No es pot esperar més, tot escoltant desgavells polítics de tota mena, amb gens de profunditat ni empatia vers les persones i les seves circumstancies.

No perdem temps en adonar-li voltes, ja sabem el que passa i passarà i coneixem potencials solucions, expliquem-les i apliquem-les.

Cal actuar, des de la informació objectiva, des de la formació especifica en un context holístic i des de l’educació, de totes i tots per totes i tots.

Dedico aquest escrit a Josep Cabayol, per la sort en haver-lo conegut, haver pogut treballar aplegats en alguns temes i sobretot, per haver pogut aprendre, que sempre cal tenir compromís vers els altres, bassat en l’objectivitat. Gracies Pep. (https://www.sicom.cat/blog/avui-ens-ha-deixat-el-nostre-company-josep-cabayol-i-virallonga/)

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑